15 причини да посетите Корфу по време на лятната си почивка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 причини да посетите Корфу по време на лятната си почивка
Автор: Елена Исаева

Корфу, известен още като Керкира на гръцки, е гръцки остров, разположен в Йонийско море, западно от континенталната част на Гърция. Той е вторият по големина от Йонийските острови след Кефалония и е известен със своите красиви плажове, историческа архитектура и живописни пейзажи.

Островът има богата и разнообразна история, като е бил управляван от древните гърци, римляни, византийци, венецианци, французи и британци. Това е оставило трайно наследство върху културата и архитектурата на острова, с влияния от всеки от тези периоди, видими в сградите, кухнята и традициите на острова.

15 причини да посетите Корфу по време на лятната си почивка
Снимка: Елена Исаева

Корфу отдавна е популярна туристическа дестинация, привличаща посетители от цял свят със своите зашеметяващи плажове, кристално чисти води и топъл средиземноморски климат. В допълнение към естествената си красота, островът е дом на много исторически забележителности, включително Старата крепост в град Корфу, двореца Св. Михаил и Св. Георги и двореца Ахилион, който е построен за императрицата на Австро-Унгария в края на 19 век.

Островът е известен и със своята кухня, която е уникална смесица от гръцки, италиански и балкански влияния. Някои от най-популярните местни ястия включват пастицада, яхния от говеждо или петел, поднесена с паста, и софрито, ястие от телешко, поднесено със сос от чесън и магданоз.

Като цяло Корфу е красива и завладяваща дестинация, предлагаща уникална комбинация от история, култура и природна красота. Ето и няколко причини защо да изберете Корфу за следващата си почивка:

15 причини да посетите Корфу по време на лятната си почивка
Снимка: Елена Исаева

1.Красиви плажове: Корфу може да се похвали с някои от най-зашеметяващите плажове в Гърция, включително Палеокастрица, Глифада и Агиос Гордиос.

2. Живописно крайбрежие: Бреговата ивица на острова е осеяна с живописни заливи, скалисти скали и скрити заливи.

3.Вкусна храна: Корфу има богато кулинарно наследство със смесица от гръцки и италиански влияния. Някои от ястията, които трябва да опитате, включват софрито, пастицада и бурдето.

4.Богата история: Корфу има дълга и завладяваща история, с влияния от венецианците, французите, британците и гърците. Някои от най-добрите исторически атракции включват Старата крепост, двореца Ахилион и имението Мон Репо.

5. Оживен нощен живот: Корфу има оживен нощен живот, с набор от барове, клубове и ресторанти, които да задоволят всеки вкус.

6.Водни спортове: Посетителите могат да се насладят на редица водни спортове на острова, включително гмуркане с шнорхел, гмуркане, уиндсърфинг и каране на джетове.

7.Зашеметяващи пейзажи: тучните зелени хълмове, маслинови горички и цитрусови овощни градини на Корфу осигуряват живописен фон за разглеждане на острова.

8.Местно вино: Корфу е известен със своите отлични местни вина, включително бялата малвазия и червената корфиотска робола.

9.Приветливи местни жители: жителите на Корфиот са известни със своето топло гостоприемство и гостоприемен характер.

15 причини да посетите Корфу по време на лятната си почивка
Снимка: Елена Исаева

10.Традиционни села: Островът е осеян с очарователни села, където посетителите могат да се докоснат до традиционната култура и архитектура на Корфиот.

11.Културни фестивали: Корфу е домакин на редица културни събития и фестивали през цялата година, включително Карнавала на Корфу и Бирения фестивал на Корфу.

12.Лесен за придвижване: Корфу е сравнително малък остров, което го прави лесен за придвижване и изследване.

13.Прескачане на остров: Корфу е чудесна база за изследване на другите Йонийски острови, включително Паксос и Закинтос.

14.Подходящо за семейства: Корфу разполага с набор от подходящи за семейството дейности и атракции, включително водни паркове, мини голф и природни резервати.

15.Релаксация: Корфу е идеалното място да се отпуснете и да се отпуснете, със своите спокойни плажове, красиви пейзажи и спокоен начин на живот.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин