30-то представление на Променяне, посветено на доц. Андрей Баташов - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
30-то представление на Променяне, посветено на доц. Андрей Баташов
Автор: Peika.bg
30-то представление на Променяне, посветено на доц. Андрей Баташов

Едно различно представление, което ще събере класа на проф.Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов в НАТФИЗ, випуск 2000 година.

 

На 30 ноември 2020 г., на Андреев ден, актрисата Йоана Буковска – Давидова ще се качи отново на сцената на Нов театър НДК, където за 30 път ще представи своя интерактивен моноспектекакъл „Променяне“. Този път обаче представлението ще бъде по-специално и малко по-различно, защото е посветено на покойния доц. Андрей Баташов, актьор и преподавател в НАТФИЗ, с когото, на същата дата, преди десет години неговите ученици, както и верните му почитатели, се разделят завинаги.

„30-то представление.

30-то „Променяне”.

30% публика.

30 ноември 2020 година. Андреев ден.

30 години без 3, откакто Професията и Съдбата ме запозна с човека, на когото искам да посветя това 30-то представяне на моспектакъла ми „Променяне”.

Мой колега. Мой преподавател в НАТФИЗ. Мой учител в актьорството и живота.

Мой идол в създаването на своите три моноспектакъла за Театър 199, под вещото напътствие и режисура на моята Професорка в Академията – проф. Снежина Танковска.“.

За вечерта, в която отново ще се превъплъти в невероятната Лив Улман, Йоана Буковска – Давидова събира своите колеги от класа на проф.Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов, випуск 2000, за да отбележат тази вълнуваща и неповторима вечер заедно с публиката.

Поради наложените ограничения за допустимост на публиката до 30% от капацитета на залата, местата са ограничени и ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки. Още за вълненията около предстоящия моноспектакъл, споделя самата актриса:

„На 30 ноември, понеделник, искам да събера допустимите 30% за залата на Нов театър НДК - онези 65 зрители, които споделят усещането и мнението ми, че трябва да се споменават хората, които чрез Изкуството са оставили следа в Живота ни и които са ни накарали да се Променим...

30-то представление на Променяне, посветено на доц. Андрей Баташов

Изкуството изисква от нас да се помнят онези актьори, които са оставили не просто отпечатъците си на стената на Успеха на Театър 199, а тези отпечатъци оживяват в душите на зрителите всеки път, когато някой спомене ролите им. Както никой не би останал равнодушен към спомена за личността на Андрей Баташов, ако е гледал изпълненията му в „Секс, наркотици и рокендрол”, „С глава в стената”,” На живо” ,„Сън в лятна нощ”....

Това „Променяне” ще е различно, защото ще събере класа ни, с преподаватели проф. Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов, випуск 2000, за да отбележим и 20 - годишнината си от завършването на Академията, с тази вечер, в памет на Андрей. Ще се опитаме да подготвим изненада за отбраната публика, въпреки непосилната и трудна комуникация между актьорите в това ”болно” време...

За да отпразнуваме Приемствеността. Защото Изкуството е Надграждане. Можеш да достигнеш творчески върхове, като изявяваш артистичната си индивидуалност, само ако си имал верните Водачи, които да ти предадат опита и познанията си за Пътя, по който си поел. Които са изградили чрез собствените си творчески търсения и постижения, стабилните основи, на които ти да стъпиш, за да продължиш Щафетата в професията Актьор.За да съумееш да достигнеш своето ниво, където да оставиш колкото може повече собствени отпечатъци в сърцата на хората...

Каня ви на 30 ноември, за да отпразнуваме привилегията че сме тук, за да се Променяме взаимно, докато съпреживяваме онези отпечатъци, които ни бележат с клеймото на Доброто завинаги.

И за да благодарим на всички онези Учители, които са били вещите ни водачи по пътя на Изкуството да не спираме да мечтаем и да се стремим да бъдем по-добри същества.

 

Искрено Ваша,

Йоана Буковска – Давидова”

____________

Моноспектакълът „Променяне“ ще се играе в Нов театър НДК на 30 ноември 2020г, от 19,30ч.

Билети има на касата и онлайн в Билетен център НДК.

 

За повече информация, можете да следите и страницата на събитието във Facebook

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин