3 интересни европейски града, които започват с буквата Ъ и Ю - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 интересни европейски града, които започват с буквата Ъ и Ю
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 3 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквите Ъ и Ю, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Ъксбридж, Англия - е красив университетски град, намиращ се в графство голям Лондон. Обявен е за град през 1885 г. В него се намират Лондонският университет Брунел, както и кампусът Ъксбридж на Бъкингамширския нов университет. Градът е и много важен търговски център. Името на града идва от стар древен мост. Археолозите са намерили останки по тези земи още от Бронзовата епоха. В града има множество цървки, които си заслужава да посетите.

3 интересни европейски града, които започват с буквата Ъ и Ю
Снимка: wikipedia

Ървин, Шотландия – спокойното английско градче е разоложено е на брега за залива Северен Еършир. Ървин има типичната шотландска архитектура с тесни каменни постройки със стръмни покриви и високи комини, които са построени през 18- 19 век. Разхождайки се из този красив шотландски град ще се почувствате като в няков приказка. В Ървин са родени Робърт Бърнс, известен шотландски поет и Даниел Дефо, английски писател.

Ю, Швеция - да, има такъв град, само с буквата Ю! Намира се в Южна Швеция. Разбира се на шведски буквите са малко повече- цели 3 - HjoГрадчето има статут на историческите градове в Швеция. Основан е през 1400 г. Наричат го дървен град, поради множеството интересни дървени постройки, които придават един по – различен облик на града. Благоприятното му разположение на езерото Ветерн го прави туристическа атракция за отдих и релакс.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин