3 легендарни места във Великобритания - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 легендарни места във Великобритания
Автор: Peika.bg
3 легендарни места във Великобритания

Днес сме ви подбрали 3 места във Великобритания, които са известни заради легендите, които се носят за тях и привличат милиони туристи годишно.

Вижте кои са те:

1. Чудовището от езерото Лох Нес

Езерото Лох Нес, което е дом на чудовището, което на галено бива наричано Неси, се намира в Шотландия. Науката мълчи що се отнася до това дали то наистина съществува, но ежегодно поне по няколко души твърдят, че са го забелязали. Именно чудовището прави езерото Лох Нес най-посещаваната туристическа дестинация в Шотландия, носейки приходи от около 50 млн. долара, най-вече от резервации в хотели, разходки с лодки и сувенири.

3 легендарни места във Великобритания

2. Легендата за крал Артур

Легендата за крал Артур и рицарите от Кръглата маса е свързана с няколко туристически обекта. Единият е замъкът Тинтагел в Корнуол, като в близост се намира и пещерата, в която се предполага, че е живял магьосникът Мерлин. Всяка година само входът на замъка носи приходи от 2 млн. долара. Гластънбъри е друга местност, за която се предполага, че в миналото е била митичният остров Авалон. Там всяка година се събират най-големите почитатели на легендите за крал Артур и участват във Фестивала на Гластънбъри. Смята се, че тук са останките на Артур и неговата любима. Според легендите в кладенеца в градчето пък се крие Светият Граал.

3 легендарни места във Великобритания
Снимка: sagesolar/Flickr

3. Робин Худ – най-щедрият крадец

Смята се, че Робин Худ е живял в Шеруудската гора преди около 700 г. Дали това е било истина или не, няма как да знаем със сигурност. Факт е обаче, че легендата носи 1,8 млрд. долара в района всяка година. В Нотингамшър където е Шеруудската гора, хиляди туристи идват всеки ден, за да видят големия дъб, където са се крили Робин Худ и неговите приятели. Отделно в Йоркшир има куп други забележителности, свързани с Робин Худ, включително мястото, на което се смята, че е погребан.

3 легендарни места във Великобритания

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин