3 легендарни музея, които можеш да разгледаш онлайн (част 2) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 легендарни музея, които можеш да разгледаш онлайн (част 2)
Автор: Peika.bg
3 легендарни музея, които можеш да разгледаш онлайн (част 2)

 

Сигурни сме, че на много от вас едно от любимите ви занимания, когато пътувате, е да посещавате музеи и да се запознавате с изкуството на страната, в която сте и на събраните образци на световното културно наследство в тях.

 

За съжаление в момента това е една почти невъзможно забавление заради строгите мерки в световен мащаб. Въпреки това можем да ви утешим с един временен заместител – безплатни виртуални турове, на някои от най-популярните музеи в Европа. Вижте кои са те:

1. Музеят на Мерцедес-Бенз в Щутгард, Германия

Музеят на Мерцедес-Бенз предлага на посетителите си 160 автомобила и общо 1500 експоната, които грабват вниманието на всички любители на коли. В общо седем зали бива разказана историята на легендарната марка още от създаването и. Представени са най-старите автомобили, такива, които са построени преди десетилетия, както и легендарни състезателни и футуристични изследователски превозни средства. Отделни турове на сайта се фокусират върху изживяването и историята на Мерцедес-Бенз, разказана от първо лице от свързани с марката личности, като например Юта Бенц, правнучката на изобретателя на автомобила Карл Бенц и неговата съпруга Берта.

Можете да го разгледате тук.

2. Лувърът в Париж, Франция

Лувърът безспорно е най-големият и най-популярният музей света. Той съхранява емблематични шедьоври като „Мона Лиза” и статуята „Венера Милоска”.  сега са на няколко клика разстояние. От отварянето си на 10 август 1793 г. насам колекцията на лувъра се е разширила до над 35 000 експоната, датиращи от праисторическата ера до наши дни.

Можете да го разгледате тук.

3. Британският музей в Лондон, Великобтирания

Британският музей е основан през 1753 г. и е първият национален публичен музей в света. Неговата колекция, която събира в семе си над 8 млн. артефакта от всичките 7 континента е най-богатата в света. Същевременно тя бива постоянно обогатявана посредством дарения и находки от археологически разкопки.

Можете да го разгледате тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин