3 причини за туризъм на островите Оркни - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 причини за туризъм на островите Оркни
Автор: Peika.bg
3 причини за туризъм на островите Оркни
Снимка: Angelo Amboldi

Островите Оркни са архипелаг от 70 острова, който е разположен на 16 километра от шотландските брегове.

Те са дом на една от най-ранните европейски цивилизации, място на запазени традици и атмосфера, и със сигурност една от най-необичайните дестинации, които можете да посетите.

38885

Едно от нещата, с които архипелагът се гордее, е историята си - там са едни от най-старите и запазени неолитни обекти в Европа. Церемониални каменни кръгове, гробници, селища и древени монументи са открити на много от островите. Археолозите постоянно откриват нови и нови древни находки като последната от 2002 г. на остров Мейнленд е наречена Нес ъф Бродгар.

38883

Пръстенът на Бродгар

Сред другите забележителности там са гигантски изправени камъни в Пръстена на Бродгар, гробница на 5 хиляди години в Мешоу и известното праисторическо село Скара Бра. Всички разкрития доказват, че островът е бил важен център за търговия и религия преди хилядолетия.

38881

Най-доброто място да разберете всичко за историята на тези северни острови е Музеят на Оркни в Къркуол, който е най-големият град на най-големия остров от архипелага - Мейнленд.

38887

Катедралата в Къркуол

Освен интересна история, населението на островите е успяло да запази и своите уникални традиции, благодарение на изолираността на архипелага от външния свят. Местнитеа музика, култура и фестивали са запазили една очарователна самобитност, от която можете да станете част на различни събития като шестдневния фестивал на Сейнт Магнус през юни, Международния научен фестивал в Оркни през септември и Фолклорния фестивал през май.

38884

Едно от на-интересните събития е фестивалът Ба на Коледа и Нова година, по време на който се играе игра, която изглежда, сякаш е измислена от самите праисторически хора.

Третата причина Оркни да бъдат интересна дестинация е красивата природа, както и фактът, че те са сред най-добрите места за наблюдение на животински видове на британските острови.

38886

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин