4 фестивала на храната от цял свят - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 фестивала на храната от цял свят
Автор: Peika.bg
4 фестивала на храната от цял свят

Дори и най-опитният пътешественик трудно би успял да обиколи всички фестивали на храната по света.

Тези международни пиршества са истински празник както за участниците, така и за победителите, а също и за любителите на гурме туризма. Именно затова сме ви подготвили четири от най-любопитните кулинарни фестивали в света.

Там може да опитате както традиционни ястия, така и нетрадиционни специалитети, приготвени най-добрите майстор готвачи в света!

1. Есенен Азиатски фестивал

В средата на есента, на 15-тия ден от осмия месец по китайския календар, се провежда фестивалът „Лунен кекс“. Той е едно от най-големите празненства, посветени на сладките изделия в света. Тогава може да видите как семейства се събират да празнуват реколтата и правят жертвоприношения на богинята на Луната. Този грандиозен фестивал се празнува в цяла Азия, включително Китай, Виетнам, Сингапур и Тайван.

4 фестивала на храната от цял свят
Снимка: Karen / Flickr

Karen / Flickr

2. Пица Фест в Италия

Този вкусен фестивал се провежда в родното място на пицата – Неапол и е най-голямото 4-дневно тържество, посветено на тази така обичана храна от всички в световен мащаб. Там ще може да видите как майсторите на пица демонстрират уменията си за хвърляне на тесто, подредба на съставките върху него, както и куп други интересни неща свързани с италианското кулинарно произведение.

4 фестивала на храната от цял свят


3. Фестивал Масленица

Това е руски традиционен фестивал, които се провежда в края на зимата, за да се посрещне пролетта. На него можете да опитате тънки златни палачинки, които да символизират слънцето. Ако посетите този фест, бъдете сигурни, че ще ви окичат с вкусна ядлива огърлица, направена от сладки кръгчета, наречени шушки.
4 фестивала на храната от цял свят


4. Фестивал на храните в Австралия

Хиляди любители на храна и вино се спускат всяка година, за да се потопят в 10-дневно пиршество на храните, където да се насладят на вкусно многостепенно меню.
4 фестивала на храната от цял свят

Сигурни сме, че тези фестивали ще ви накарат да заобичате кулинарния туризъм още повече!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин