4 фестивала на храната от цял свят - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 фестивала на храната от цял свят
Автор: Peika.bg
4 фестивала на храната от цял свят

Дори и най-опитният пътешественик трудно би успял да обиколи всички фестивали на храната по света.

Тези международни пиршества са истински празник както за участниците, така и за победителите, а също и за любителите на гурме туризма. Именно затова сме ви подготвили четири от най-любопитните кулинарни фестивали в света.

Там може да опитате както традиционни ястия, така и нетрадиционни специалитети, приготвени най-добрите майстор готвачи в света!

1. Есенен Азиатски фестивал

В средата на есента, на 15-тия ден от осмия месец по китайския календар, се провежда фестивалът „Лунен кекс“. Той е едно от най-големите празненства, посветени на сладките изделия в света. Тогава може да видите как семейства се събират да празнуват реколтата и правят жертвоприношения на богинята на Луната. Този грандиозен фестивал се празнува в цяла Азия, включително Китай, Виетнам, Сингапур и Тайван.

54949

Karen / Flickr

2. Пица Фест в Италия

Този вкусен фестивал се провежда в родното място на пицата – Неапол и е най-голямото 4-дневно тържество, посветено на тази така обичана храна от всички в световен мащаб. Там ще може да видите как майсторите на пица демонстрират уменията си за хвърляне на тесто, подредба на съставките върху него, както и куп други интересни неща свързани с италианското кулинарно произведение.

54943

3. Фестивал Масленица

Това е руски традиционен фестивал, които се провежда в края на зимата, за да се посрещне пролетта. На него можете да опитате тънки златни палачинки, които да символизират слънцето. Ако посетите този фест, бъдете сигурни, че ще ви окичат с вкусна ядлива огърлица, направена от сладки кръгчета, наречени шушки.

54944

4. Фестивал на храните в Австралия

Хиляди любители на храна и вино се спускат всяка година, за да се потопят в 10-дневно пиршество на храните, където да се насладят на вкусно многостепенно меню.

54947

Сигурни сме, че тези фестивали ще ви накарат да заобичате кулинарния туризъм още повече!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин