4 начина да се справим със следваканционния синдром - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 начина да се справим със следваканционния синдром
Автор: Peika.bg
4 начина да се справим със следваканционния синдром

Следваканционният синдром е обичайно явление за хората, които имат работа, която не харесват и са се завърнали от дълга отпуска.

Някои са се научили да го преодоляват бързо, но други се чувстват депресирани дълго време.

Колкото и да е сладка почивката, тя приключва, а резкият преход от безгрижното блаженство към ангажиментите на реалността неминуемо пораждат неприятни чувства – особено, ако не харесвате това, което вършите. Симптомите пък са, че вместо отпочинали и жизнерадостни, се чувствате раздразнителни, мудни и потиснати.

Ето и няколко съвета как да се справите със следваканционния синдром:

1. Бъдете позитивни 

Пуснете въображението си на воля и помислете за всички места, които бихте искали да посетите и за всички неща, които бихте направили при следващата ваканция. Бъдете благодарни за преживяването, но не живейте в миналото или в страдание по него. Сиреч – и друго приключение ще има!

2. Бъдете креативни 

Започнете да търсите следващото място, което искате да посетите и го направете възможно най-скоро. Дотогава пък се възползвайте от различни активности в свободното си време и го оползотворявайте оптимално.

4 начина да се справим със следваканционния синдром


3. Устройвайте си спонтанни бягства 

Когато можете, се впускайте в кратки разходки до (не)познати кътчета, които да ви зареждат с енергия. Уикенд в планината, пикник край реката, разходка в парка и дори обиколка на непознатите кътчета в родния ви град.

4. Започнете да спестявате 

Да, колкото и разумни да са били разходите ви по време на изминалата почивка, със сигурност са се отразили върху бюджета ви. Затова започнете да отделяте средства за следващото вълнуващо преживяване, още в деня, в който се приберете. Разбира се, не говорим за грандиозни суми, но както се казва в поговорката: „капка по капка – вир става“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин