4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 1)
Автор: Peika.bg
4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 1)

Тъй като рестрикциите малко по малко започват да се разхлабват и постепенно става по-лесно да започнем да пътуваме отново. Ако искате да пътешествате, но все пак искате да сте в безопасност и да поддържате социална дистанция, то имаме няколко съвета за вас. Въпреки че това не е нещо, за което винаги ще трябва да се притесняваме, то със сигурност ще бъде поне за в близкото бъдеще ще останат някои неща, с които трябва да се съобразяваме. 

В тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как можете да планирате пътуванията си, но и същевременно да „играете по правилата”, като се държите на разстояние от другите. Ето ги и тях:

1. Проучете вашия транспорт

Ако мислите да пътувате в чужбина, може да се наложи да летите, за да стигнете до там. Това означава, че вероятно ще бъдете в непосредствена близост до други хора. Различни авиокомпании и летища сега въвеждат начини за подобряване на хигиената, като изискват от вас да носите маска за лице, социално дистанциране и други мерки. Въпреки че никои мерки не дават гаранции за каквото и да било, те все пак вдигат увереността ви в безопасността на вашето пътуването. Ако имате други възможности за пътуване, които не включват летене със самолет, това може да е по-добрият вариант. Най-добре би било да се придвижвате със собствен автомобил, но влак и автобус също са валидни опции. Това може да улесни поддържането на дистанция от другите хора. С влакове и автобуси ви съветваме предварително да проверите и какви мерки са въвели, за да направят пътуването по-безопасно преди да купите билети. Също така трябва да се опитате да избягвате пиковите часове, тъй като вероятно ще има повече хора, пътуващи до и от работа и може заради намаления капацитет на пътници да няма свободни места.

2. Посетете алтернативни и по-малко популярни дестинации

Дестинации като Лондон, Амстердам, Прага и Париж са едни от най-посещаваните от туристи всяка година и са изключително популярни дестинации за пътуване целогодишно. Това може да се дължи отчасти на международните връзки, които имат, както и на множеството им разнообразни атракции. Всместо това ви съветваме да се насочите към някои по-малки и непопулярни дестинации – там също има много какво да видите. Например вместо в Лондон отидете в Брайтън или Бат, вместо Амстердам посетете Ротердам, вместо в Прага идете до Бърно или Чески Крумлов, а вместо на Париж се спрете на Ница, Лион или Марсилия. Разбира се, не казваме, че тези други дестинации също няма да бъдат заети бъдат без туристи, но обикновено те не са толкова, колкото в столиците.

3. Отидете на малки групови обиколки

Докато сте в някой град извън страната ви съветваме да се опитате да избягвате да бъдете в големи групи. Вместо това опитайте и вместо това отидете на по-малки или частни групови обиколки. 

4. Отидете на почивка на вила или хижа

Друга възможност за почивка, която може да помогне за социално дистанциране, би била да отидете на почивка на вила или хижа. Те може да са чудесна опция за семейството и приятелите, което ви позволява да прекарвате качествено време заедно без да се налага да се доближавате до никого извън балона. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин