4 съвета за подготовка на автомобила преди пътешествие - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за подготовка на автомобила преди пътешествие
Автор: Peika.bg
4 съвета за подготовка на автомобила преди пътешествие

С шанса да се насладите на живописни магистрали, изпускащи челюсти национални и държавни паркове, прохладни малки градове и средно големи градове е едно от любимите ни неща за правене, когато времето се стопли.

Сигурни ли сте обаче, че сте се приготвили добре преди пътуване? Ето как да гарантирате, че следващото ви пътуване ще премине без проблеми:

1. Направете преглед на колата си

Планирайте проверка и евентуални действия по поддръжка преди пътуването си. Проверете нивото на маслото, нивата на течността, акумулатора и гумите. Уверете се, че имате резервна гума. Разбира се, това изглежда очевидно, но най-вероятно все още не сте го направили, нали?

2. Носете авариен комплект

Опаковайте мобилен телефон и зарядно устройство, които могат да се включат в колата ви, фенерче (с нови батерии и резервни копия), комплект за първа помощ, основен комплект инструменти (включително манометър за налягане в гумите и регулируем ключ), течност за чистачки на предното стъкло, джъмперни кабели, аварийни факли или рефлектори, питейна вода и закуски както за хора, така и за домашни любимци. 

3. Не се заключвайте

Носете допълнителни ключове за кола, отделете малко време, за да вземете ключовете си, преди да излезете от колата, и проверете батериите на дистанционното управление без ключ и интелигентните ключове и ги запазете защитени от вода и други опасности. Някои шофьори намират, че установяването на постоянни навици с ключове за кола (може дори да ги наречете ритуали) им помага да знаят винаги къде са. Например – винаги съхранявайте ключовете на едно и също място, кажете на глас думата „ключове” преди да напуснете автомобила си, и сменете батериите на дистанционните в началото и края на лятното часово време.

4. Одитирайте вашата застраховка

Проверете още веднъж автомобилната си застраховка, за да се уверите, че имате отпечатано копие на вашата полица и че сте в крак с плащанията. Никой не иска да попадне в инцидент далеч от дома без подходящата застраховка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин