4 спокойни плажа близо до Лисабон - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 спокойни плажа близо до Лисабон
Автор: Peika.bg
4 спокойни плажа близо до Лисабон
Снимка: ursa gyduxa

Португалия става все по-популярна дестинация, защото разполага с всичко необходимо да предостави на туристите незабравима ваканция. 

Времето, храната, хората, всичко там е страхотно, но, ако можеше да не е... толкова пренаселено по плажовете. Много хора искат да се порадват на финния пясък, на жаркото слънце и океанските вълни и тълпите от плажуващи понякога могат да са много изнервящи.

Затова решихме да проверим кои са по-спокойните местенца по атлантическото крайбрежие на иберийската държава.

1. Прая да Урса

36851

В Националния парк Синтра-Кашкайш климатът е субтропичен, с огромно разнообразие от животински видове. В края на парка е Кабо да Рока – нос, който се явява най-западната точка на континентална Европа. От него можете да вървите вдясно покрай скалите по някоя от пътеките, които водят до плажа Урса.

Друга възможност да се стигне дотам е с кола по пътя, който свързва Кабо да Рока с град Синтра. За около минута път от носа от лявата страна ще видите табела, която посочва пътя към плажа. Там има импровизиран паркинг и след това се върви по пътека до плажа. Залезът на Урса е страхотен, но ще ви трябват добри обувки, светлина и дрехи, защото вятърът може да стане силен в горната част на пътеката.

2. Прая дос Коельос Прая до Галапос

В малък залив в основата на Националния парк Арабида на 400 метра от пътя между Сетубал и Сесимбра се намират тези плажове. Можете да стигнете дотам с открит автобус от Сетубал до Прая де Фигериня – най-големият и препълнен от плажовете в района. Оттам трябва да поемете по основия път до Прая де Галапос. Плажът не се вижда от пътя и няма табели, но се вижда от близкия плаж Прая дос Галапос. Плажовете са свързани със стълби от края на Галапос.

3. Прая до Гинчо

36853

Този плаж на есторилския бряг е на 5 километра от Кашкайш. Достъпът дотам е лесен от града с кола или колело. Плажът пък е ветровит и е популярен за сърф, уиндсърф и кайтсърф, заради което там има няколко сърф кемпа и сърф-училища. На около 1 километър от плажа има къмпинг зона.

4. Коща да Капарика

36852

От другата страна на река Тежу, до Лисабон, е този дълъг плаж. Дотам се стига с кола или с автобус от Касиляш. За да стигнете до Касиляш, трябва да вземете лодка от Каиш до Содре – пристанище, което свързва всички селища по река Тежу с Лисабон. Близо до него има спирка на автобуси и можете да хванете номер 135, който е за Коща да Капарика. Плажът е много популярен сред любителите на водните спортове, особено кайт-сърфистите, така че там има няколко места, където можете да се научите или да намерите екипировка. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин