5 чудновати идеи за приключения - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 чудновати идеи за приключения
Автор: Катя Томова

Ако сте човек на силните емоции и усещания, ако за вас пътешествието се асоциира с адреналин, ако искате да разнообразите живота си, тези предложения са точно за вас. Изберете дали да сте сам или с компания от ентусиасти и пълен напред към приключенията!

По дирите на съкровището – за да преживеете необикновено и запомнящо се пътешествие, впуснете се в търсене на съкровища. Изборът е огромен и има за всеки вкус по нещо. Хиляди кораби се намират на морското дъно, в очакване някой да разкрие тайните им. Има легенди за скрити ценности в планини и градове. Може дори да тръгнете по следите на популярното съкровище в Ел Дорадо – информацията за него е доста. Ако пък предпочитате да разнообразите ежедневието на някой друг - скрийте нещо, пуснете слух за ново съкровище, сложете няколко карти с инструкции на произволни места и очаквайте резултата.

Нощ в пещера – в десетки филми и книги за приключения, героите неминуемо попадат в непроходима през нощта местност и им се налага да преспят в пещера. Искате ли да знаете какво е усещането? Вземете спални чували и провизии и се настанете удобно. В България са открити около 4500 пещери, така че вариантите са много. Ако ви се пътува по-надалеч, разнообразието в света също е огромно.

Зловещ замък – приключенията понякога включват и преспиване в тъмни, злокобни замъци. Освен престоя в голяма и богато декорирана стая, тук можете да се разходите из коридорите и да намерите интересни неща. Задължително влезте във всяка стая, дори по-странно изглеждащите, и посетете подземието. Ако ви е невъзможно да отидете до някой замък, спрете се на старинна изоставена къща – може да ви изненада някои призрак. Прочетете истории за призраци.

Необитаем остров – истински сървайвър е да оцелее човек сам на остров. Изпробвайте възможностите си да улавяте храната си и да построите подслон. Ако пък случайно срещнете местното племе и се окаже, че не са канибали – тъкмо ще имате възможност да прекарате няколко дни, живеейки като тях.

Открито море – пробвайте да си направите сал от подръчни материали и смело отплавайте в морето. Вземете си достатъчно храна и вода и се наслаждавайте на свободата. Ако се натъкнете на кораб, който може да ви вземе на борда, постарайте се да е пиратски, за да е пълноценно приключението.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин