5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
Автор: Елена Исаева

Страх ли Ви е от високо? Мен лично – да. И въпреки този страх, винаги когато пътувам, във всеки град, който посещавам се качвам на високо – сграда или хълм. Защо ли? Няма спор, че именно от по-високите сгради, може да видите градът, в който се намирате от птичи поглед.



Панорамите, които се разкриват от някои здания са просто зашеметяващи. Освен това, все си мисля, че на колкото повече сгради се покатеря, толкова по-бързо ще преодолея страха си от височини. Ако и вие сте на това мнение, задължително се качете на сградите от тази класация. Определено няма да съжалявате.

5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
Снимка: Елена Исаева

  1. Айфеловата кула, Париж – това може би е една от най-известните кули в света. Тя е символ не само на Париж, но и на цяла Франция. Не винаги обаче е била такава. Като много други неща в човешката история и нейната популярност е претърпяла известни промени. Построена е от Гюстав Айфел за световното изложение в Париж, като е трябвало да стои в града 20 години и след това да бъде разрушена. Не само, че се е изплатила още на първите две години, но и французите са казвали, че това е една от най-ужасните постройки не само в Париж, но и в Европа. Днес тя е „Желязната Лейди“ на парижани.

    Любимо място, както на местните, така и на туристите. Гледката от върха на кулата е просто спираща дъха. Имате пълна, 360 градусова панорама към романтичната френска столица. Под вас остава площад Трокадеро, който има наистина величествени размери. Колкото и да се страхувате от височини, не може да дойдете в Париж и да не посетите Айфеловата кула. Ще останете доволни от гледките и не се притеснявайте, дори на върха има мрежи, които да обесопасят кулата така, че спокойно да може да снимате и да се наслаждавате на красотата на Париж.


  2. 5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
    Снимка: Елена Исаева

  1. Триумфалната арка, Париж разбира се Париж не е само Айфеловата кула. Има още хиляди места, които ще ви очароват. Едно от тях е Триумфалната арка. Тя се намира по средата на площад, в който се събират 12 парижки булеварда, един от които известният Шанз-е-Лизе, който има цели 10 платна. Арката е красива и определено си заслужава да я видите. Силно препоръчвам да се качите на нея. От там освен Айфеловата кула, ще видите Париж от друг поглед и височина. Горе е достатъчно широко и не е нужно да се тревожите, че някой може да ви бутне.

     

    5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
    Снимка: Елена Исаева
  1. Часовниковата кула, Прага градът на стоте кули – Прага. Една от забележителностите на града е часовниковата кула, която е известна с това, че на всеки кръгъл час, големият и красив часовник, си има собствено представление. От него се чуват различни чешки песни и излизат на танц малки куклички, свързани с фолклора на тази невероятна страна. Качвайки се обаче на върха на часовника, ще изпитате истинска наслада за очите и душата. От горе се разкрива невероятна гледка към централния площад, катедралата Тин и цяла Прага със своите красиви кули и сгради.

    5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
    Снимка: Елена Исаева
  1. Шард, Лондон в последните години стана доста посещавана туристическа дестинация една меко казано странна сграда. Тя носи екзотичното име Шард и се намира близо до Лондонското сити. Сградата прилича на остра стъклена пирамида, но истинските съкровища тя крие в себе си. На последния етаж има остъклена панорамна площадка, от която може да видите цял Лондон, как се е прострял по бреговете на река Темза. От тук има невероятна гледка към крепостта Тауър.

    5 европейски сгради, на които си заслужава да се качите
    Снимка: Елена Исаева
  1. Търговски център на площад Испания, Барселона тази сграда не е особено известна сред туристите, защото е бивш стадион за корида, превърнат в голям търговски център. Но ако се качите на покрива ѝ освен уютен испански ресторант с местни деликатеси, ще може да се насладите на страхотна гледка към площад Испания, пеещите фонтани и връх Монжуик.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин