5 филма за пътуването по света и към себе си - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 филма за пътуването по света и към себе си
Автор: Peika.bg
5 филма за пътуването по света и към себе си

Ако искате да прекарате един по-спокоен уикенд, но темата за пътешествията сщо да присъства, то следващите редове ще ви заинтригуват.

Представяме на вашето внимание 5 филма, в които основата е пътуването, но не само по света, а и към себе си. Вижте кои са те:

1. „Римска ваканция“ (1953 г.)

В този филм можете да видите Одри Хепбърн в емблематичната си роля на нарушаваща правилата принцеса. Ан е на европейска обиколка, отразявана отблизо от медиите. Една нощ тя решава да направи нещо смело – буквално бяга, за да си открадне една красива и луда нощ в Рим, не като кралска особа, а като момиче, търсещо свобода и приключения. Някъде по пътя среща и Джо Брадли... 

2. „Преди изгрев“ (1995 г.) 

Ако сте от романтичните пътешественици, този филм с Итън Хоук и Джули Делпи е за вас (както и следващите два от поредицата – „Преди залез“ и „Преди полунощ“). На път за Виена Джеси среща Селин, френска студентка, която се прибира към Париж. Той ѝ предлага да слезе от влака с него във Виена, където имат една нощ. Така тя открива ново място, нов човек, но и себе си.

3. „Изгубени в превода“ (2003 г.) 

След като се е почувствала като в капан в границите на хотела, пренебрегвана от съпруга си самотна жена среща случайно застаряващ актьор, с когото създава необичайно приятелство. Няма вече място за скука и тъга, когато двамата попадат сред ярките светлини на Токио, после и в Киото. В този филм оживява интензивната и еклектична красота на Япония, а Скарлет Йохансон и Бил Мъри правят едни от най-добрите си роли.

4. „Яж, моли се и обичай“ (2010 г.) 

Лиз е жена, току-що преминала през развод и през кратка и не много успешна връзка с доста по-млад от нея мъж, оставя живота си в САЩ и заминава. Наслаждава се на живота в Италия, прекарва време в индийски ашрам и намира лудата, цветна и безразсъдна любов на остров Бали... В крайна сметка за да се завърне към себе си.

5. „Моята разходка в дивото“ (2014 г.) 

Този филм с Рийз Уидърспун е доста по-различен от предходните в селекцията. Докато в тях женските персонажи срещат някого, с когото прекарват време, има чувства и т. н., то тук героинята е сама от началото до края. Тя е взела смелото решение да извърви Тихоокеанския хребетен път, който е един от най-предизвикателните маршрути в САЩ. Няма опит, но е страшно упорита, а и има емоционална болка, която да лекува... 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин