5 идеи как да промените пътуването си през 2016 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 идеи как да промените пътуването си през 2016 г.
Автор: Мария Ангелова
5 идеи как да промените пътуването си през 2016 г.
Снимка: Thinkstock/Guliver

Как да промените пътуването си през 2016 г. така, че да се забавлявате повече и да се предизвиквате повече?

Всеки има своя стил на пътуване. Аз обичам музеи, ти държиш да ядем в най-интересната кръчма в града, а тя настоява да посетим всички увеселителни паркове и атракции. Обявяваме 2016-а за година на промените и докато още не сте завършили (и прибрали грижливо от себе си за следващите 12 месеца) списъка си с новогодишни обещания, допишете няколко такива за пътуването.

1. Отправете си предизвикателство

Има ли нещо, което не бихте направили, докато пътувате? Е, направете го! Смятате, че музеите са скучни? Направете проучване и влезте в най-добрия музей в града. Не обичате дългите преходи в планината? Присъединете се към приятели планинар за някоя по-лека разходка. Най-хубавото на това да се предизвикваш сам е удоволствието, когато отговориш на предизвикателството.

2. Накарайте някой да ви предизвика

Тръгвате за Барселона? Помолете приятел да ви поръча да снимате нещо за него. Или да откриете нещо за него. Или да ядете нещо за него. Просто да ви предизвика. После се наслаждавайте на това колко различно може да е пътешествието ви, ако имате някаква забавна задача.

3. Изберете си стъпки за следване

Пътувайте из Куба по следите на Хемингуей или в Париж по стъпките на Амели Пулен. Направете проучване за любимите или важни места в живота на любима личност и напишете своя собствен роман.

4. Отидете там, където сте били десетки пъти и...

...си поставете за цел да откриете поне десет нови неща, места, хора – които никога досега не сте забелязвали. Просто не си тръгвайте, докато не изпълните целта си – това ще накара сетивата ви да се отворят и ще ви провокира да кривнете в страничните пътеки.

5. Играйте си

Измислете си игра и правила и ги следвайте. Ако например сте от онези хора, които сами избират пътеките си и не харесват големите туристически групи, може за един ден да се престорите на един от точно тези туристи. Снимайте настойчиво, бутайте се, не се оглеждайте като пресичате улицата... Или си играйте на богаташ, дошъл инкогнито в града – гледайте леко надменно, когато някой продавач в скъп магазин ви изгледа снизходително и си помислете за милионите, за които той не подозира, че притежавате...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин