5 излишни вещи, които все пак носите в куфара си - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 излишни вещи, които все пак носите в куфара си
Автор: Мира Янева
5 излишни вещи, които все пак носите в куфара си
Снимка: Thinkstock/Guliver

И вие ли сте от онези хора, които все до последния момент се чудят точно какво да сложат в багажа си и накрая се оказва, че половината от нещата изобщо не напускат територията на куфара?

Макар да не можем да ви кажем точно колко чифта чорапи е добре да опаковате, можем да ви помогнем със следващия списък на нещата, от които категорично нямате нужда по време на пътуването си. Веднъж открили блаженството на пътуването с лека раница/куфар, ще искате отново и отново.

Пътеводител

90-те отдавна отминаха и никой вече не мъкне пътеводители с размер на тухла четворка. Свалете цялата нужна ви информация на умния си телефон или лаптоп. Ако все пак имате нужда от нещо по-материално в ръцете си, принтирайте само необходимата ви информация и изхвърлете листовете, след като вече не са ви нужни.

Кърпи

Да, знаем, че си имате любима свръхпухкава и мека хавлия, но все ще оцелеете без нея за няколко дни. Хавлията заема много място в куфара, което можете да оползотворите за други неща. Повечето хотели предлагат хавлии, а ако ще спите в хостел или на друго място без подобни удобства, вземете спортна хавлия или кърпа от микрофибър – леки са и не заемат много място.

Ценни вещи

Като турист вие автоматично се превръщате в мишена за крадци и джебчии, така че оставете ценностите си у дома – така ще са на сигурно място и ще имате повече място в куфара си.

Твърде много козметика

Козметиката също заема твърде много място, тъй като обикновено е в големи разфасовки. За да спестите място, отсипете от шампоана или душгела си в малки флакончета. Ако не сте придирчиви към марките, спокойно можете и да си спестите взимането им – в повечето хотели има сапун и шампоан.

Излишни джаджи

Джаджите също заемат много място и съвсем не всички са ви необходими. Фенерчета, няколко вида плейъри, няколко фотоапарата и всякаква друга електроника не само е обемиста, но и върви в комплект със зарядни и преходници. Ако все пак трябва да вземете всичко, вижте дали за някои не можете да ползвате общо зарядно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин