5 любими цитата от „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любими цитата от „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет"
Автор: Peika.bg
5 любими цитата от „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тази книга само привидно е за пътуване. Пътешествието с мотор на е фон на истинската история в „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет“ на Робърт М. Пърсиг. Все пак това е едно вдъхновявао четиво, а това са любимите ни цитати от него:

"...повечето бели идват от онова, което старите радиотехници наричаха „късо между слушалките“, сиреч главата не се използува както трябва."

"Понякога е малко по-добре да пътуваш, отколкото да пристигаш."

"Не можеш да водиш кой знае какъв разговор върху движещ се мотоциклет освен ако не обичаш да крещиш. Вместо това времето се прекарва в долавяне на нещата и размисъл върху тях."

"Пътищата без крайпътни заведения и реклами са по-добри, пътища, край които дъбрави и ливади, овощни градини и поляни почти могат да се пипнат с ръка, където децата ти махат с ръка, когато преминаваш край тях, където хората надзъртат от верандите си, за да видят кой е, където при спиране за напътствия и сведения отговорът проявява склонност да бъде по-дълъг, отколкото е нужно, където хората питат откъде си и от колко време пътуваш…"

"Когато прекарваш отпуската си на мотоциклет, виждаш нещата по съвършено различен начин. При колата си винаги в затворено пространство и понеже си свикнал с нея, не съзнаваш, че каквото виждаш през прозореца й, е просто допълнителна порция телевизия."

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин