5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 1) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 1)
Автор: Peika.bg
5 музея, които можеш да разгледаш през монитора си (част 1)

Ето едно нещо, което ще заинтригува всички привърженици на изкуството, които нямат достатъчно време или средства, за да посетят всички места, които искат.

Представяме ви няколко музея, които по виртуален начин отварят вратите си и ви приветстват да ги разгледате:

1. Музей на модерното изкуство, Ню Йорк

Той е един от най-посещаваните в света. Там може да намерите не само модерни художествени произведения, но и творби като „Звездна нощ“ на Винсент ван Гог и „Надежда II“ на Густав Климт. Чрез опцията за виртуална обиколка може да видите всички текущи експонати, както и оригинални костюми, фотографии, плакати и скулптури.

2.
Национална художествена галерия, Лондон

Ето това е място, където със сигурност може да откарате цял ден и времето да мине неусетно.
Световноизвестната колекция, поместена в Националната художествена галерия в Лондон, включва произведения от всякакви епохи и жанрове – от 13-ти до 20-ти век включително. Именно там може да намерите забележителни картини като „Дева на скалите на Леонардо да Винчи, Венера и Марс на Сандро Ботичели и Алегория на Прудънс“ на Тициан.

3.
Старата художествена галерия, Берлин

Това е мястото, което
предлага цяла гама от произведения от 19-ти век и обхваща всички основни стилове класицизъм, романтизъм, импресионизъм и ранен модернизъм. Може да се впуснете във виртуална обиколка на Старата художествена галерия в Берлин стая по стая, но имайте предвид, че на някои от произведенията липсват подписи.

4.
Версай

Ето това е един музей, в който определено е осезаемо царското величие. С възможността за виртуална обиколка из Версай може да се насладите на известни шедьоври като: „Смъртта на Марат“ на Жак-Луи Давид, „Ребека и Елиезер“ на Паоло Веронезе, „Херкулес и Телеф“ на Жан-Батист Жувене и много други. Освен да разгледате красивите картини, ще имате възможността да добиете представа как се е променял през вековете един от най-луксозните дворци на планетата.

5.
Третяковската галерия

Смело може да заявим, че Тертяковската галерия разполага с най-пълната колекция, посветена на руските художници. Сред най-известните произведения, които може да видите по време на виртуалната си обиколка там са: „Черно море“ на Иван Айвазовски, „Изумрудената огърлица“ на Виктор Борисов-Мусатов, „Момичето с прасковите“ на
Валентин Серов и Дамата в синьо“ на Константин Сомов.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин