5 навика, които няма да се приемат добре в някои страни (част 3) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 навика, които няма да се приемат добре в някои страни (част 3)
Автор: Peika.bg
5 навика, които няма да се приемат добре в някои страни (част 3)

Някои неща, които правим в собствената си страна, могат да бъдат шокиращи за местните от някоя страна на другия край на света. 

За да не изпадате в неловки ситуации, поради незнание, ви представяме 3-тата част с кои свои действия трябва да внимавате, когато пътувате.

1.  Да ядеш на места, където не се сервира храна

Както в Япония, така и в Руанда, се смята за проява на невъзпитание и грубост да ядеш по улицата, в градския транспорт, в парка или с други думи – на всяко едно място, което не е заведение за хранене или бар.

2. Докосването

Потупването по рамото може да е приятелско за вас, но би се счело за обида от местните в Китай, Корея и Близкия Изток. Чувството за лично пространство варира от място на място и затова е  добре да играете на сигурно, като не скъсявате дистанцията прекалено бързо. 

3. Духането на нос

Може и да ви звучи странно, но в страни като Китай, Япония, Франция, Турция както и някои държави от арабския свят да си издухаш носа на публично място се смята за признак на ниска култура.

4. Мъжката голота 

Има много места, където се смята за неприлично един мъж да ходи гол до кръста. В Южна Корея например мъжете ходят с ризи дори на плажа.

5. С дрехи в сауната

Макар само по себе си това действие да не може да обиди никого, в Скандинавските страни и Турция, да седиш с бански в сауна или баня се счита за проява на крайна срамежливост.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин