5 неща, които да НЕ правите в Бразилия - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да НЕ правите в Бразилия
Автор: Peika.bg
5 неща, които да НЕ правите в Бразилия

Без значение дали сте в Бразилия по олимпийски, служебни или отпускарски причини, тук ви представяме някои правила, които да спазвате, както спазвате предписанията от лекаря (хмм... все пак сме българи – това май не беше добро сравнение).

Не бъдете нетърпеливи

Намирате се в страна, където времето тече на много по-бавни обороти, така че захвърлете всякакво чувство за точност, което по случайност може да сте прихванали от вкъщи. Опашките за всичко са безкрайни и се нижат бавно. Когато местен приятел по телефона ви каже „Идвам“, това означава, че още си е вкъщи, но възнамерява да дойде по някое време.

В никакъв, ама в никакъв случай не изказвайте симпатии към аржентински футболни отбори

Аржентина е футболен враг номер едно и ако искате да си запазите всичките копчета на ризата, зъби и ребра, по-добре говорете за домашните си футболни отбори (колкото и малко за разправяне да има).

Не парадирайте със заможност

Бразилия може и да спретва Олимпийски игри за милиарди, но бедността по улиците достига рекордни нива. Не носете върху себе си нищо лъскаво, с което не сте готови да се простите.

Не се навличайте с дрехи по плажовете

Ако не искате да набивате тялото си на очи, най-добре го разголете, както правят всички останали. Оскъдните бански са задължителния дрескод и дори хората, които нямат тела на атлети, го спазват.

Не правете жеста „Окей“

Това че сме заимствали този жест от някои западни страни не значи, че всички или дори всички западни страни го практикуват и то със същото значение. За щастие, бразилците го ползват. За нещастие, го ползват така, че ако го направите пред гостоприемната сеньора Санчес в знак, че много сте харесали манджата ѝ, ще се свършите по-зле, отколкото ако бяхте изкрещели пред тълпа бразилски футболни фенове, че любимият ви футболист е Лионел Меси.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин