5 неща, които да носим на дълго пътуване с кола (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да носим на дълго пътуване с кола (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, които да носим на дълго пътуване с кола (част 2)

Пътешествието с кола на дълги разстояния може да бъде както вълнуващо приключение, така и затормозяващо преживяване и всичко зависи от това как сте се подготвили тръгване. 

Според правилата всяко превозно средство трябва да разполага с набор от сервизни средства: аптечка, светлоотразителна жилетка и триъгълник, пожарогасител, резервни крушки за фаровете, резервна гума и помощни инструменти. Ако ги нямате (или не ги носите), рискувате глоба при евентуална проверка на пътя, дълги часове престой при авария и дори безопасността си.

Затова сме ви подбрали какво трябва да има в колата ви на дълъг път, за да бъде той удоволствие, а не изпитание.

1. Крик

Може да имате резервна гума, но ако нямате крик, с който да повдигнете автомобила, едва ли ще можете да я смените.

2. Комплект инструменти

По правилник трябва да носите сервизен комплект за смяна на резервна гума. Но наличието на едно компактно куфарче с по-голям набор инструменти за поддръжка на автомобила може да ви спести време и неприятности в аварийна ситуация.

3. Кабели за ток

С тях можете да вземете ток от друг автомобил, ако акумулаторът на вашия откаже да запали. Особено важни са в зимни условия, но може да се случи дори при по-студена лятна нощ в планината. В тези случаи обаче често проблемите не приключват с еднократното прехвърляне и може да се наложи пак да търсите помощ по пътя.

4. Хубава музика

Дългото пътуване би протекло много по-скучно без подходяща музикална селекция. Особено, ако сте сами в колата. Тъй като радиосигналът е нестабилен извън големите населени места, винаги имайте няколко диска в жабката или флашка с музика, като не забравяйте да вземете предвид и музикалните предпочитания на хората, с които пътувате.

5. Храна и напитки

Освен, че ще поддържат организма ви хидратиран и сит, тези жизненонеобходими продукти могат да ви спасят, ако останете насред пътя. Винаги приготвяйте чанта с няколко сандвича, протеинови блокчета, ядки, плодове, както и няколко шишета вода.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин