5 места, които да посетите във Франкфурт - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 места, които да посетите във Франкфурт
Автор: Peika.bg
5 места, които да посетите във Франкфурт
Снимка: Pinterest

Франкфурт е известен като финансовия център на Европа и има едно от най-големите летища в Европа. Във Франкфурт има много модерни небостъргачи и по-нови сгради, което е различно от традиционната немска архитектура. Това се дължи главно на факта, че по време на Втората световна война, Франкфурт е бомбардиран и повечето по-стари сгради са разрушени напълно.

След пристигането си във Франкфурт направете една пешеходна обиколка и няма да останете разочаровани и ще се влюбите в разходките пеша като цяло. Ако обаче нямате много време да обикаляте, ето 5-те спирки, които трябва да направите, докато сте в града!

1. Рьомерберг или Главният площад

5 места, които да посетите във Франкфурт
Снимка: Pinterest

Не можете да пропуснете този главен площад на Франкфурт. Интересно оформен площад с фонтанът на правосъдието (Gerechtigkeitsbrunnen) в центъра му. Ще забележите вдъхновената от Германия архитектура, която е била възстановена след бомбардировките от Втората световна война. На земята, в средата на площада, ще видите мемориал, който възпоменава всички книги, изгорени по време на Втората световна война. Странно чувство ще ви обземе да стоите на това място с толкова много скорошна и ужасяваща история, виждайки как всичко е преустроено за новите поколения.

Този площад е мястото, където се провеждат коронации, коледни базари и много различни панаири. Имат и мини Октоберфест с различни щандове, в които се продават различни видове бира, греяни вина и гевреци!

2. Къщата и музеят на Гьоте (Goethe-Haus) 

5 места, които да посетите във Франкфурт

Франкфурт има привилегията  да бъде родно място на един от най-великите немски писатели Йохан Волфганг фон Гьоте. Къщата, в която той е роден през 1749 г. и живял там до 1765 г., когато заминава за Лайпциг да учи право, била разрушена през Втората световна война. Днес тя е напълно възстановена с оригиналните мебели, картини и книги на семейство Гьоте. Много стаи ще ви потопят в тогавашния живот на заможната фамилия. Минете през трапезарията с разкошен декор и стигнете до стаята на последния етаж, където малкият Гьоте си е играл със своя куклен театър, който получава като коледен подарък от баба си, едва, когато е на четири години. В същата тази стая той пише някои от ранните си творби.

3. Кулата Майн (Main Tower) 

5 места, които да посетите във Франкфурт
Снимка: Pinterest

Най-добрият начин да видите града е от върха на небостъргач Майн. Кулата получава това име, тъй като се намира в близост до реката. От 200 метра височина ще се насладите на фантастичните гледки, които се откриват пред вас. Майн е най-известния небостъргач във Франкфурт, въпреки че е четвърти по височина. Част от кулата е превърната в изложбено пространство, а ако ви е трудно да се откъснете от необятната гледка, може да хапнете в ресторанта на Майн Тауър. 

4. Природонаучния музей Зенкенберг (Naturmuseum Senckenberg) 

5 места, които да посетите във Франкфурт

Природонаучният музей Зенкенберг е един от най-модерните музеи на естествената история в Европа. В него са изложени хиляди експонати, сред които египетски мумии, вкаменелости на земноводни животни, най-голямата в света колекция от препарирани птици, богата изложба, която очертава развитието на човечесто и много други.

5. Алеа на музеите (Museumsufer)

5 места, които да посетите във Франкфурт
Снимка: Pinterest

Независимо дали обичате музеите или не, тук със сигурност ще намерите нещо интересно, а това, че е разположена на брега на река Майн ще направи разходката ви още по-приятна. Така наречената алеа на музеите представлява забележителна селекция от 12 отделни музея, всеки посветен на нещо различно и интересно. Щедел (Städel) е един от най-видните музеи за изобразително изкуство. Тук  може да намерите творби на Рембранд, Ботичели, Реноа, Гоя и други. Трябва да отбележим също Музея на световните култури  (Museum der Weltkulturen). Колекцията от над 65 хиляди артефакти от Азия , Африка, Северна и Южна Америка го прави един от най-добрите етноложки музеи в Европа. Музеят на Античната скулптура (Städtische Galerie Liebieghau) е дом на египетски, гръцки, римски скулптури и други артефакти. Интересен е и Музеят на филма  (Deutsches Filminstitut) , в който могат да се разгледат експонати свързани с братята Люмиер и историята на киното. Музея за приложни изкуства  (Museum für Angewandte Kunst Frankfurtor) пък съхранява предмети, представящи европейското и азиатско декоративно изкуство. Музеят на иконите (Ikonenmuseum) е приютил богата колекция от руски, български, гръцки и други икони. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин