5 истински истории на пътуващи двойки, които ще ви вдъхновят - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 истински истории на пътуващи двойки, които ще ви вдъхновят
Автор: Мария Ангелова
5 истински истории на пътуващи двойки, които ще ви вдъхновят
Снимка: Mike Clear

Свети Валентин е веднъж годишно, любовта - 365 дни. 

И ако "Искам да пътувам с теб" е най-добрата форма на "Обичам те", която един пътешественик би искал да чуе, да видиш щастлива влюбена двойка, която открива света (и себе си) заедно е повече от вдъхновяващо!

Ето част от пътуващите двойки, с които ви срещнахме в интервюта през последната година.

Бистра и Наце от Магията на пътуването

40664

Бистра и Наце са влюбени, един в друг, в живота, в движението. Номади по душа с база СофияБългария. Казват, че ценят нови приятелства, преживявания, авантюри, изненади по пътя към неизвестното, положителното и красивото във всяко едно кътче на света. Посетили са 46 държави в 6 континента. Преживели са поне 12 749 приятни емоции и са били ограбвани два пъти. Споделят магията на пътуването в едноименния си блог. Вижте още снимки от пътуванията им и прочетете нашето интервю с Бистра и Наце.

*

Рози и Иво от Storytelling Travellers

40666

40663

Рози и Иво веднага не само се обичат и обичат пътешествията, а и са се заели да събират пътуващите хора веднъж месечно на събития, посветени на различни екзотични кътчета по света -  Globalize Bulgaria. Какво повече му трябва на човек, за да се вдъхнови и да започне да разглежда самолетни билети? Да, един блог с истории за шарени дестинации по целия свят, който да ви накара да се чувствате все едно сте там, и малко полезни съвети. Били са в 44 страни, на 5 континента, така че има да почерпите много вдъхновение от тях. 

Вижте още снимки и прочетете нашето интервю с Рози и Иво.

*

Влади и Миша от група Rewind!

39226

Влади и Миша са усмихнато музикално пътуващо вдъхновение, на което дължим свежия химн на Peika.bg - песента "Цветната пейка". Влади (Сленг, екс-Сафо) и Миша (Силует) са лицата и гласовете на музикалния проект Rewind. Заедно от само 3 години, те вече са участвали на фестивалите „Spirit of Burgas“ и „July Morning“ Бургас, а миналата година правят турне в 21 града. " Без музика не пътуваме. Имаме си примерно 20 диска в колата, които постоянно слушаме, но за по-дълъг път си правим специални подборки, когато искаме да се настроим по определен начин за дадено място", разказва Миша.

Вижте още снимки от пътешествията им и прочетете нашето интервю с Влади и Миша от Rewind.

Иво и Мира от The Life Nomadik

40665

И един пример за това как щастливите двойки могат да пътуват щастливо с децата си. Иво, Мира и 12-годишната им дъщеря Мая са щастливо семейство, което пътува по света на борда на катамарана Фата Моргана. Странстванията им започват през юли 2013 г., когато Иво и Мира напускат работата и дома си, за да докажат на света и на себе си, че съществуват алтернативен начин на живот, образование и пътуване извън системата, в търсене на свобода и приключения, посещавайки някои от най-красивите и девствени места на планетата с минимален бюджет.

*

Майк и Алана - меден месец на път (31 000 км)

40667

40668

И малко международно вдъхновение от една двойка с необичайно дълъг меден месец - 31 000 км. Майк Клиър и съпругата му Алана тъкмо са се оженили и решават още в първите си дни като семейство да се впуснат в щура авантюра. Вместо да заминат на някой тропически остров за медения си месец, двамата британци поемат на сватбено пътешествие, което ще подложи брака им на изпитание - 31 000 км върху седалката на мотоциклет с кош. От Аляска до Аржентина. 207 дни. По пътя интервюират 116 двойки - от християни и полигамни протестанти до суингъри и порно актьори. Всички те им дават своите съвети за дълъг и успешен брак. Майк заснема цялото приключение и го превръща в документален филм. „Меден месец на път“ е колкото за пътуване, толкова и за любов, психология, културология. А възможна ли е вечната любов – става ясно накрая.

Вижте още снимки от пътуването на Майк и Алана и прочетете нашето интервю с тях.

Ето и трейлър на филма им:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин