5 полезни съвета за пътуване с домашния любимец - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 полезни съвета за пътуване с домашния любимец
Автор: Peika.bg
5 полезни съвета за пътуване с домашния любимец

Имате домашен любимец? Искате да пътешествате, но не искате да се разделяте с него?

Пътуването с животни изисква предварително планиране, за да избегнете неудобни ситуации. Ето нашите 5 съвета, които ще ви помогнат вие и домашният ви любимец да се чувствате комфортно на път. 

1. Домашните любимци също се нуждаят от багаж

Пригответе си малка чантичка, в която да сложите каишка, любимата му играчка, сгъваема хранилка и поилка, торбичка за отпадъци, гребен, лекарства, лакомства – в зависимост от вида животно, което ще ви прави компания.

2. Вземете си одеяла или покривала

Ако сте си взели апартамент под наем, в който да отседнете, можете да посетили меселите със собствени одеяла. Някои наемодатели няма да са очаровани, ако след вас останат купчина косми от домашния ви любимец. Така ще предпазите мебелите и ще си спестите евентуални проблеми. 

3. Проучете дали можете да посещавате избраната дестинация с домашния си любимец

Изненадващо голям брой от паркове, гори, паметници, природни резервати не позволяват домашни любимци да се разхождат в близост до забележителностите. Някои от тях дори няма да ви позволи да ги преведе през паркинга. Проучете възможностите за достъп с животни, за да не се разочаровате и да се чудите как да се справите със ситуацията на място.

4. Внимавайте за скрити такси

На някои от местата за нощувка приемат домашни любимци, но искат скандално високи такси. Уверете се предварително колко точно ще ви струва да спите в една стая с домашния си любимец, за да не се окаже, че трябва да платите двойно или тройно.

5. Имайте търпение

Пътуването може да е доста стресиращо за домашния ви любимец. Имайте предвид, че може да не ви е толкова забавно, колкото в домашна обстановка. Важно е да имате търпение и да се опитате да създадете спокойствие и уют на животното.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин