5 причини да пътувате сами - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да пътувате сами
Автор: Петя Димитрова
5 причини да пътувате сами

Винаги сте намирали за изключително странно племе хората, които предпочитат да пътуват сами. Без компания. Без да има кой да държи фотоапарата, докато позират, облегнати на кулата в Пиза или с пръстче на върха на някоя от пирамидите в Гиза. Та не убиват ли тези самотници цялото удоволствие от пътуването?

Не съвсем. Да поемеш сам на път си има и своите предимства.

Вашата почивка (с главно В)

Аз мога да си взема почивка другия месец, но шефът на милото няма да го пусне тогава... Значи и аз си оставам в къщи.

Когато пътувате сами обаче не се налага да напасвате работния си график с този на цялата тайфа. Свободни сте след три седмици? Значи след три седмици ще бъдете в Италия и толкова! Милото да си гледа Колизеума на десктопа на служебния компютър!

Евтини билети

Авиолиниите често пускат много изгодни предложения за самолетни билети. Обаче докато цялата тайфа се реши ще може ли да се организира и дали и се ходи до Будапеща само защото билетите за март са на неприлично ниска цена и... цената станала двойна.

А защо вместо да ги чакате да се решат не се възползвате навреме от офертата. После ще има да завиждат, докато им показвате снимки от пътуването си!

Свободата да видите каквото пожелаете

Където и да отидете, има някои класически забележителности, които не бива да се изпускат. Оттам нататък следва волната програма. Да, но времето за нея е ограничено. А вие и тримата приятели, с които вървите в пакет, понякога не можете да се разберете къде най-много искате да я уплътните.

Когато пътувате сами не е нужно да се съобразявате с желанията на който и да било. Тази вечер ви се ходи на мюзикъл? Значи ще отидете на мюзикъл. И което е още по-страхотно: надали някой ще ви гледа странно, понеже не обсъждате действието със съседа до вас. Напротив! Всички ще са доволни, че не шумите, а сте се съсредоточили върху сцената.

Новите запознанства

Да пътувате сами е страхотен начин да завържете нови приятелства. Предлагате на някой да си поделите таксито от летището. Или го молите да ви снима тук, а след малко се срещате там и вие му връщате услугата. И неусетно и без каквито и да било уговорки продължавате обиколката заедно.

Разбира се, винаги трябва да имате едно наум. В повечето случаи все пак човекът насреща е точно като вас – соло турист. И може да се окаже страхотна компания, на която със сигурност нямаше да обърнете внимание, ако пътувахте с група.

Забавлявате се без задръжки

Когато сте с приятели, понякога внимавате как се държите. Как ще реагират, ако направите някоя лудост?

Ако сте сами, при това на непознато място, вие сте оставили всички свидетели далеч. И може да правите каквото си поискате, както си поискате и когато си поискате. Без да се притеснявате, че някой ще ви осъди или ще ви се присмее. Танцувайте салса, макар че сте спънати в краката! Пейте с уличните музиканти, макар че звучите ужасно! Флиртувайте с някого! Никой не ви познава! Няма от какво да се притеснявате!

Само се придържайте в рамките на закона!

Прочетете и Какво трябва да знаете преди първото си соло пътуване. 

 

Тази статия ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин