5 причини да посетите остров Себу във Филипините - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Автор: Peika.bg
5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

Със своите захарно-бели плажове, лазурни води и девствени коралови градини, остров Себу във Филипините е перфектното тропическо бягство...

А ето и 5 причини да посетите остров Себу във Филипините:

1. Островите

5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

Остров Себу е дълъг и тесен, простира се на 196 километра от север на юг и само 32 километра през най-широката му точка. Той има безброй заливи и плажове, но именно малките острови, разположени на брега, ще завладеят сърцето ви. Притежаващи захарно-бели плажове, бистри лазурни води и изумителни коралови рифове, те са като извадени от перфектните ваканционни брошури, но без тълпите от хора.

Остров Бантаян е може би най-известният със своите ослепително бели плажове, прохладни ветрове и приветливи местни жители. Остров Камотес също може да се похвали с красиви плажове, особено около Манголунг и залив Сантяго, но предлага и други дейности за посетителите. Езерото Данао си струва да се посети, както и пещерата Букилат или походът към Алтависта до една спираща дъха гледка към целия остров.

И накрая, остров Налусуан е идеален за водолази, заобиколен от защитена морска градина, с цветни риби и неонови корали. Уверете се, че ще опитате и свежите морски дарове, сервирани в ресторантите на плажа. Но ви предупреждаваме - може никога да не искате да си тръгнете.

2. Гмуркането

5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

Себу и островите, които го заобикалят, са рай за водолази. Остров Налусуан е заобиколен от защитена морска градина. Остров Малапаскуа е едно от най-добрите места в света за откриване на млечни акули. А мястото за гмуркане на Moalboal, точно до брега на главния остров, се отличава със стръмни подводни стени, които се спускат от 3 метра до 65 метра. Това е чудесно място да видите отблизо грандиозни коралови градини, да плувате редом с морските костенурки и да се доближите до бели акули.

За наистина необикновено гмуркане ще искате да се отправите към Ослоб на южния край на Себу. Китовите акули се събират там в огромно количество из забележително чистите води в близост до брега. 

3. Водопадите

5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

С планински гръбначен стълб и обилна тропическа гора, Себу е дом на невероятен брой грандиозни водопади. Кавасанският водопад е може би най-омагьосващият, може да се похвали с красива обстановка и басейн с вода, който е в изключителен нюанс на синьото. Той е идеален и за търсачите на силни усещания: районът е популярно място за скачане във водите на водопада, скално катерене и каньонинг.

Водопадът Тумалог, близо до Ослоб, също си заслужава посещението. Вътре във водата ще намерите много удобни естествени кътчета, които оформят перфектни седалки за терапевтичен воден масаж.

4. Разходки из дивата природа

5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

Всичко е в непосредствена близост до Себу, включително редица планински преходи. Всяка пътека предлага по нещо за всеки - начинаещи, професионалисти и всички между тях. Нещо повече, планинският интериор е дом на огромно разнообразие от диви животни. 

На 1013 м надморска височина връх Осменя в Далагете е най-високата точка в Себу, но една от най-лесните за завладяване. Връх Сирао е един от най-предизвикателните и живописни преходи, четиричасов поход покрай скрити водопади и спиращи дъха гледки.

Най-добрият преход, през сравнително „недокоснати“ гори е походът към планината Бабаг.Минавайки през гъста зеленина, от време на време по кални пътеки, са необходими три часа, завършвайки близо до хижите Chalet, друга популярна дестинация. Тук ще намерите Храма на Лия, за който местните жители казват, че е Тадж Махал на Себу.

5. Храната

5 причини да посетите остров Себу във Филипините
Снимка: pixabay

Увлекателна смес от ястия, вдъхновени от Китай и местни филипински ястия, уличната храна в Себу е истинска наслада. От ориз на пара до вкусно приготвени морски дарове, има по нещо за всеки вкус. 

Чувствате ли се смели? Себу е дом на някои от най-екзотичните ястия на островите като бакаси (соленоводни змиорки) и туслоб бува (свински мозъци). Нейният lechon (печено прасе) е легендарен също.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин