5 причини да се влюбиш в Марбея (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да се влюбиш в Марбея (част 2)
Автор: Peika.bg
5 причини да се влюбиш в Марбея (част 2)

Луксозния курорт Марбея е бляскавото космополитно бижу на средиземноморския бряг знае как да обере каймака на висшето общество.

Със скъпи вили, яхти и игрища за радост на богатите и известните, Марбея е онзи рай, който подхожда и най-синята кръв, и на най-капризния вкус.

Всъщност изкушенията са много повече, но нека ги закръглим на десет. Луксозните апартаменти по бреговата ивица и типичните андалуски къщи по живописните улички на стария град далеч не са всичко. Много яхти, голф и блясък допълват идиличната картина от палми и море. И това е само за загрявка. Ето и няколко причини, заради които ще се влюбите в него:

1. Спортът

Спортните натури могат да избират между уиндсърфинг, плаване, планинско катерене, колоездене, тенис, конна езда. Марбея е само на час и половина път с кола от известния ку¬рорт Sierra Nevada, където може да разнообра¬зите през зимата. От октомври до май може да се пробвате на голф в някое от близо 50-те игрища в района. За любителите на зеленината и спокойствието са разходките сред тропически растения и копия на статуи от Салвадор Дали в Parque de la Alameda. Може да продължите с посещение на Bonsai Museum в Parque Аггоуо de la Represa или с концерт на открито в амфитеатъра на Parque de la Constitucion.

2. Кухнята

Вкусните изкушения в Марбея са типично средиземно¬морски с много морски деликатеси, зехтин, подправки, лук и чесън. След бурния нощен, спортен и туристически живот, може да се подкрепите с характерната за района рибна паея, картофена тортиля или гаспачо по андалуски. За десерт пробвайте tocino del cielo (нещо като яйчен крем с много карамел), pestiños (пържено тесто, ама не съвсем) и turrones (специалитет с бадеми).

3. Нощният живот 

Нощният живот кипи с пълна пара в нестих¬ващите кафенета на открито, пиано барове и парти клубове. На фона на топлото време, планината, плажа и свежия интернационален въздух може да потанцувате от здрач до зори. От вас зависи дали ще изберете спокойна разходка под открито небе по Paseo Maritimo, горещи ритми рамо до рамо със звездите в Puerto Banus или концерт на летните тераси в Plaza de los Naranjos. Има още пъбове, казина бинго зали – красиво море, красиви вечери!

4. Шопингът 

Шопингът започва се от главната улица – Avenida Ricardo Soriano, където ще намерите известни дизайнерски марки като Hermes, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Gucci и DKNY. Идеални за сувенири и подаръци са бутиковите магазини и арт галерии в стария град. Най-предпочитаната комбинация от пазаруване, пла¬ване, нощен живот и вечеря на открито е яхтеното приста-нище Риег Го Вапиз, за което вече стана дума. Пак там може да откриете любимия на испанците универсален магазин El corte ingles и новооткрития шопинг център Marina Banus.

5. Хората

На топлата и слънчева атмосфера на Марбея прилягат също толкова дружелюбни и привет¬ливи обитатели. Сред тях ще откриете познати физиономии като Шон Конъри, Джоан Колинс, Долф Лундгрен, Антонио Бандерас, Мелани Грифит. Красотите на курортния град са уве¬ковечени на лента във филми като Сирияна и Мюнхен. Там Марбея е показана като скъп град с луксозни коли и охолен живот, което не е да¬леч от истината. Вече не е нужно да надничате към червения килим в Кан. С една разходка по Golden Mile имате шанс да попаднете на някоя холивудска знаменитост или аристократична особа без да си давате зор.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин