5 причини защо сърфът ни прави по-щастливи - плажове - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини защо сърфът ни прави по-щастливи
Автор: Peika.bg
5 причини защо сърфът ни прави по-щастливи

Сърфът ни качва на гребена на вълната...и то не само буквално.

Адреналин, движение, страст - сърфът е един от най-предпочитаните летни спортове. През последните години той става все по-популярен и у нас. Виждали ли сте намусен сърфист? Ние поне не сме и едва ли ще видим скоро. Тези хора винаги са със широка усмивка, бляскав поглед и разбира се - стабилен тен.

Не само морето, слънцето и плажът правят сърфистите толкова лъчезарни. Има безброй причини, които доказват, че сърфът ни кара да бъдем по-щастливи. Тук сме събрали 5 от тях. Вижте ги и не забравяйте, че имате още малко време да яхнете вълната!

1. Сливане с природата

Вълните, шумът на морето, слънцето - когато сте на сърфа, не съществува нищо друго. Вие си естественото продължение на природата и се сливате в едно. Знаете, че колко повече време прекарваме в директен контакт с природата - толкова по-заредени се чувствате.

5 причини защо сърфът ни прави по-щастливи


2. Сърфът учи да цените малките неща

Точно подари тази причина сърфистите са по-склонни да оценяват истински важните неща в живота. Те инвестират повече в преживявания, отколкото в изграждането на илюзорен материален свят. Точно това ги прави много по-свободни и следователно много по-щастливи. 

3. Ставате по-решителни

Щастието е въпрос на избор. Колкото по-решителни сте, толкова по-лесно избирате да приемате изненадите на живота с усмивка. Когато сте на сърфа, трябва за части от секундата да решите каква маневра да направите, за да се задържите по-дълго върху вълната. Е, и в живота е така - всичко е въпрос на избор!

5 причини защо сърфът ни прави по-щастливи


4. Ставате част от общност

Човекът е социално животно и няма по-голяма радост от това да срещнете хора със сходни интересни. Освен това сърфът в компания е много по-интересен и приятен!

5. Забавно е

Физическата активност ви прави по-жизнени и положителни. При сърфа тя определено не липсва. Спортът е забавен. Какво по-еуфорично чувство от това да се плъзгате по вълните? А след това да се отпуснете с коктейл в ръка, да размените няколко смешки с приятели и да прекарате лятото на плажа. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин