5 ски курорта за хора, които не обичат ски - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Автор: Peika.bg
5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Какво да не им обичате на ските? Приливът на адреналин от спускането надолу по планинския склон, вдишвайки чистия планински въздух. Но ако не се чувствате комфортно на две ски или смятате, че перспективата да се хвърлите по склона е по-ужасяваща, отколкото предизвикваща еуфория, ски пътуването може да се почувства по-скоро като принудителен марш, отколкото като забавна ваканция.

Но ски курортите не са само за скиори. Независимо дали не можете да карате ски или просто не искате, тези курорти имат дейности и преживявания, заради които си заслужава да бъдат посетени.

Аспен, Колорадо

5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Извисяващите се Скалисти планини не са единственото нещо, което ще ви спре дъха, когато посетите Аспен. Вземете гондолата Elk Camp до върха на Snowmass, за да се качите на алпийския увеселителен парк Breathtaker. Той се рее през пустинята Snowmass и над ски пистите с до 28 мили в час. Или се регистрирайте за Ullr Nights. В избрани петък вечери ще се насладите на пързаляне с гумени дюшеци в снега, музика, вечеря и много други.

За друго интересно планинско изживяване вземете гондолата Aspen Mountain за обяд на терасата за слънчеви бани. Това е 15-минутно пътуване с 3200 фута верт до върха на планината Аспен. Има и безплатни кънки на лед в Snowmass Base Village и стена за катерене в хотел Snowmass Limelight.

Сън Вали, Айдахо

5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Ако алпийските ски не са ви достатъчни, опитайте скандинавски ски. Скандинавският център Sun Valley разполага с над 200 километра поддържани писти за ски бягане. Предлагат също снегоходки и колоездене. Ако моторизираното приключение е по-привлекателно, направете обиколка с екскурзовод в Smiley Creek Lodge в Sawtooth City. Сън Вали има стотици километри подредени пътеки, както и места, които са отворени за моторни шейни. Влезте в духа и се присъединете към местните фенове, за да развеселите хокейния екип на Sun Valley Suns, който се изправя директно с други отбори на ски града в съседния Хейли, Iceland House в Айдахо.

Сън Вали е и един от най-добрите градове в Америка за изкуство. Местните галерии представят западно, съвременно и модерно изкуство. А СПА центърът в Sun Valley Lodge е релаксиращ оазис за масаж, ритуали за тяло като аюрведични балансиращи процедури и други уелнес и лечение.

Стоу, Върмонт

5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Тази класическа дестинация е живописна, привлекателна и интересна. Местното движение започна във Върмонт, а сцената за хранене на Stowe е празник на местните съставки, поднесени с творчески обрат. Вземете гондолата Mansfield, за да вземете обяд от фермата в Cliff House, на върха на най-високия връх на Върмонт. След това разгледайте 50-те уникални бутика в града, провинциални магазини, галерии, специализирани пазари, магазини за спортни стоки и други.

Направете спирка в музея за ски и сноуборд във Върмонт, за да научите историята на карането на ски и езда във Върмонт. След това вземете кънките за лед, за да се плъзгате около външната пързалка в сянката на планината. Седнете в ложата на Смърч Пик, преди да вземе питие във фоайето на Stowe Mountain Lodge и да наблюдавате как снегът пада.

Джаксън Хоул, Уайоминг

5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Известното отстъпление на Уайоминг не е само за скиори - има много неща за вършене в и извън планините. Първо вземете легендарния въздушен трамвай Jackson Hole. За 12 минути той изкачва 4139 вертикални фута с 360-градусова гледка към Тетоните, долината Джаксън Хоул и околните планински вериги по целия път. 

Долу има много места за пазаруване в село Тетон, както и в историческия град Джаксън, до който е лесно да се стигне с обществен автобус, независимо дали търсите ръчно изработени ножове, дестилирани спиртни напитки или модерно облекло.

Ако сте в настроение за различен вид зимно приключение, резервирайте разходка с шейни, шейни с кучета, моторни шейни или обиколка със снежен треньор през Националното убежище за диви животни. В парка Astoria Hot Springs, на брега на река Снейк, можете да попиете атмосферата в сянката на тетоните, заобиколени от 95 акра парк.

Парк Сити, Юта

5 ски курорта за хора, които не обичат ски
Снимка: wikimedia

Любителите на историята ще намерят много за изследване в Парк Сити. Идиличната Главна улица на града има 47 сгради в Националния регистър на историческите места. Разходете се из този град и ще откриете изобилие от бутикови магазини, ресторанти и галерии, които да разгледате.

Ако все пак искате да разгледате отвън, стая в Park City ви позволява да си направите предизвикателство с открития  лов. За упражнение, помислете за paddleboard йога в Парк Сити Йога Adventures, или риболов в снега.. Чудили ли сте се някога какво е усещането да се хвърлиш по бобслей? Не се чудете повече. В Олимпийския парк в Юта можете да се състезавате по същата писта, използвана през Олимпийските игри през 2002 г. в Солт Лейк Сити

А в Park City има много храна и напитки. Предпочитате да останете вътре? Поръчайте The Bartender's Box и кутия за доставка у дома (или в хотела), която се доставя с всички качества на вкусния коктейл. Позволете да ви доставят алкохола и опитайте нещо ново в безопасността и комфорта на вашата хотелска стая. Viking Yurt посреща гостите с разходка с шейна във вдъхновена от Норвегия юрта. RIME Seafood & Raw Bar си заслужава пътуването до върха на Deer Valley Resort през кабинковия лифт Jordanelle.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин