5-те бг музикални завръщания на годината - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те бг музикални завръщания на годината
Автор: Мира Янева
5-те бг музикални завръщания на годината
Снимка: Булфото

Както се стремим да ви държим винаги информирани за най-интересните концерти в България, така и следим възходите и паденията на българските групи. Когато си насцената от 20, 30 или 40 години, не е лесно да си винаги номер едно. Но няколко музиканти успяха да направят впечатляващи завръщания през 2013 г. Ето нашите фаворити:

Бесните Остава

На концерта по случай 20 години група Остава Свилен шеговито подхвърли „Ние сме известни като най-мрънкащата група в България“. Новата им песен се опитва да разбие този мит, но само със заглавието си. Остава са единствената група у нас, която може по такъв лежерен начин да изпее „Обичам те, но съм ти бесе-е-е-ен“. Нечленоразделните „парапа“ и „цараца“ заигравки в текста развеселиха едни и подразниха други. Е, понякога всичко, което човек има да каже, се събира в едно „парапа“. 

Молещите очи на P.I.F.

P.I.F. също изпяха нещо ново - „Молещи очи“. От гласа на Димо все така може тръпки да те побият, а стилът им е претърпял леки промени в посока по-твърдо звучене. Текстовете обаче си остават все така лирични. 

Новите Сленг

След смъртта на Дими Сленг бяха автоматично отписани от бг сцената. Преди броени дни обаче успяха да ни изненадат, при това приятно. Новият им вокалист Владимир Михайлов и новото им, по-рок звучене направиха заявка за завръщане, а концертът им, първи от 7 години насам, беше предаван с лайв стрийминг. Старите песни чухме в нови аранжименти, а новите им песни имат приятно звучене. 

Светльо & The Legends

През юни групата отбеляза 20 години на сцената под мотото"20 гАдини по-късно, 20 години по-мръсно". Публиката беше от няколко поколения, което е може би най-добрият комплимент за музикантите. През ноември пък музикантите се отправиха на национално клубно турне. 

Напоследък си припомнихме песента им „Let me да те love you” с появата й в рекламните спотове на българския филм „Вяра, надежда и уиски“. Какво ти завръщане, Светльо & The Legends са в разцвет!

35 години Сигнал

За Сигнал е трудно да се каже „завръщане“, защото те никога не са изчезвали. Макар през последните години да изпълняваха стари хитове, с концерта си „35 години Сигнал“ и новото си парче „ дадоха да се разбере, че още е рано да се отказваме от тях. На концерта освен че бяха подарени китара и мотор (и двете спечелени от жени), имаше и романтично предложение за брак. Какво друго може да иска човек?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин