5 все по-масови тенденции при пътешествениците - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 все по-масови тенденции при пътешествениците
Автор: Peika.bg
5 все по-масови тенденции при пътешествениците
Снимка: David Marcu on Unsplash

Вече все по-често започнаха да се открояват няколко интересни тенденции, що се отнася до пътуването, които не бяха широко разпространени. 

Вижте кои са те:

1. Съчетаване на работа, пътуване и удоволствие

Да се прави всичко възможно, за да се смесят работата и удоволствието е основен тренд за тази, а и за миналата година. Дори много компании по цял свят организират работните пътувания на служителите си с внимание към местните забележителности. Това включва възможност да удължиш отпуската си, за да се насладиш на дестинацията извън работно време, както и да вземеш близък човек със себе си. Надяваме се това да се превърне в по-масова практика и в България

2. Еко туризъм

В последно време става все по-модерно да избереш някое по-закътано място за своята ваканция като например вила, далеч от населените места и туристически обекти. По този начин се стимулира природосъобразният начин на живот, а и времето, прекарано в подобна къщичка, се отразява много благоприятно на човешкия организъм.

3. Отсядане в „зелен“ хотел

Един от най-актуалните дизайни на хотели по цял свят е този, чийто интериор е с възможно най-много растителност и еко материали. Това включва зеленина по стените, живи дървета в стаите, преобладаване на материали като дърво и камък и други подобни.

5 все по-масови тенденции при пътешествениците

4. Пътуването сам

Все повече се забелязва, че когато някой има порив да избяга от рутината си, го прави сам. Със сигурност можем да кажем, че този тип изживяване е много по-различно от обичайните пътешествия с компания и води до по-дълбоко себепознаване. Точно затова ви го препоръчваме!

5. Дигитално пречистване

Лаптопи, таблети, мобилни телефони и всички техники, които ежедневно използваме, са табу по време на пътешествието. Все повече хора съвсем доброволно се отказват от онлайн връзката си със света, за да могат да се потопят в живия живот, да са на 100% съсредоточени в нещата, които им се случват тук и сега. Подобни пътувания са свързани и с усвояването на нови умения - стари занаяти, готвене, градинарство или просто смълчано съзерцание.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин