5 ястия, с които да пренесете Азия в дома си - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 ястия, с които да пренесете Азия в дома си
5 ястия, с които да пренесете Азия в дома си
Снимка: Photl

Обожавате оризовите спагети, зеленчуците, приготвени в уок тиган, и въобще традиционните азиатски ястия? Мечтаете да обиколите Азия надлъж и нашир? Преди да се отправите на изток в търсене на нови хоризонти, можете да пренесете частица от Азия в дома си – като си спретнете вечеря с азиатски вкусотии.

Имате едно рамо от Седмицата на азиатската кухня в Лидл (от 1 септември 2014 г.), по време на която ще можете да откриете най-различни вкусотии от кулинарните дебри на Азия, както и клечки за хранене, уок тигани, хаванчета - за да бъде азиатската разходка автентична.

Сега е време за готвене с няколко неустоими рецепти от Kulinar.bg, с които да пренесете Азия в дома си.

Азиатски пържен ориз с пилешко

В тази рецептата има различни видове зеленчуци, но в седмицата на азиатската кухня ще намерите пакетирани зеленчуци за уок тиган, с които да направите вкусна вечеря. Използвайте тях за по-бързо и лесно приготвяне на ориза.

Нудълс с пилешко и зеленчуци

Какво е азиатската кухня без оризовите спагети? Предлагаме ви една много подходяща и богата рецепта за нудъли с пиле и зеленчуци, а в Лидл ви очакват спагети точно за тази цел.

Телешко в уок тиган

Телешкото в уок тиган е много вкусно, но може да се получи още по-добре, ако към него се прибави и специален сос за уок. Сосът дава завършен вид на ястието.

Пържен ориз с яйца по китайски

Може да се използва за гарнитура към основни ястия и става само за 30 минути. Ако пък нямате съвсем никакво време за готвене, Седмицата на азиатската кухня предлага и готови, консервирани супи – вегетарианска с ананас и пилешка.

Ориз с ананас, зеленчуци и кашу

Това е традиционна китайска рецепта. В нея трябва да добавите азиатски фикс и тогава вече ще си оближете пръстите. Останалите пропорции вижте в линка към рецептата.

*

Ето и още няколко идеи как да пренесете Азия в кухнята си - Васко Василев и Таньо Шишков се превръщат в истински нинджи и спретват няколко източни рецепти:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин