6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 1 част - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 1 част
Автор: Елена Исаева

Разходките и посещението на нови места е от изключително значение за малчуганите. Освен чистият въздух и ползите от самото ходене, децата опознават и нови светове, научават и виждат интересни места, с които обогатяват детската си обща култура. В тази статия ще се запознаете с 6 популярни и не толкова популярни места, които може да посетите с вашите деца.

Музейко, София – това е едно наистина много забавно и цветно място, което освен на децата ще се хареса и на вас. В него мъниците могат да се насладят на цели 13 научни секции, в които ще научат различни неща за заобикалящият ни свят. Освен това в Музейко се намира и единственият планетариум в София, който определено не е за изпускане.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 1 част
Снимка: muzeiko.bg

Парк Камбаните, София това място е чудесно за разходки или пикник сред природата. Децата много ще се забавляват удрайки всички камбани, а пък вие може да им кажете всяка от тях на коя държава е. Официалното име на парка е „Международен парк на децата от света“. Най-голямата камбана тук тежи 3650 кг, най-старата датира от 11 век, а пък бългаската камбана тежи 1300 кг, препратка към честването на 1300 от основаването на Българската държава през 1980 г.

Парк на предизвикателствата, Перник това място е сравнително ново, само на няколко години. То предлага различни атракциони за деца на всякаква възраст от 0 до 18 години. Има стена за катерене, детски кътове, площадки, дори място, на което децата могат да се забавляват в търсене на философския камък. Забавно, нали?

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 1 част
Снимка: Елена Исаева

Цари Мали Град, с. Белчин – това място е интересно не само за децата, но и за възрастните. Крепостта е добре направена, има въжен мост, както и въжени люлки, които много ще се харесат на малчуганите. Изкачването и слизането може да стане с панорамно фурникулярче, от което се вижда като на длан цялата местност. В съседство на крепостта има интересен етнографски музей, който също заслужава вашето внимание.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 1 част
Снимка: Елена Исаева

Ферма „Щраусово забавление“, Долна Баня тук освен на разходката, вашите деца ще могат да се насладят на така интересните и причудливи птици наречени щрауси, ще научат защо тези животинки си крият главите в земята, както и, че щраусовите яйца са най-големите птичи яйца в света. Работното време на фермата е от 10 до 15:30 през зимата и от 9:30 до 18:30 през лятото.

Ботаническа градина, с. Борика това красиво райско кътче се намира само на около час път с кола от София. Ботаническата градина е създадена едва през 2015 г. от Ясен Иванов, който е биолог и по този начин е осъществил детската си мечта – да има собствена ботаническа градина. Тук има около 350 вида цветя, растения и храсти. Един от най-редките екземпляри на територията на градината е т.нар тигрово цвете или още лигулария, което вирее в Централна Азия и Япония. Друго интересно за това място е, че няма фиксирана входна такса, всеки посетитетл оставя каквата сума прецени и по този начин събраните средства се използват за поддръжка на ботаническата градина. Мястото не е чак толкова популярно, но за сметка на това е много красиво и чаровно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин