6 грешки, които да не правите при пътуване извън страната - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 грешки, които да не правите при пътуване извън страната
Автор: Peika.bg
6 грешки, които да не правите при пътуване извън страната

Сигурни сме, че всички сред вас обичат да пътуват и най-вероятно всеки си изобретил собствени правила за намаляване на разходите.



Ние обаче ви подготвихме един малко по-подробен списък с неща, които да имате предвид преди да потеглите към някоя дестинация извън страната. Ето и 6-те съвета, които ще ви помогнат да се насладите на пътуването си максимално и да избягате от туристическите капани.

1. Пътната застраховка

Обикновен инцидент, с който лесно бихте се справили у дома, може да ви струва куп пари, когато пътувате в чужбина. Винаги мислим, че нищо не може да ни се случи, но за съжаление никой не е застрахован от неприятности. Затова си струва да платите малко над пътните си разходи, за да избегнете разоряване в извънредна ситуация.

2. Правилата за бакшиш

В някои страни, например в САЩ, правилото е да се дава бакшиш от 15 до 20%. На други места бакишът е включен в сметката, а на трети се възприема като нещо обидно. Проучете, преди да пътувате – може да спестите както пари, така и неудобни ситуации.

3. Банковата

Ако решите да използвате дебитната си карта, ви съветваме да разберете какви са нейните такси. Имайте предвид, че ако смятате да използвате картата си повече от обикновено, не забравяйте да уведомите банката, че ще пътувате извън страната, тъй като има опасност да замразят сметката ви поради съмнителна активност.

4. Предоверяване на туристическите брошури

От момента, в който затегнете колана в самолета, ви заобикалят листовки с „най-добра дестинация“ и „задължително вижте“, за които се предполага, че дават информация за най-интересните места. Всичко това обаче е реклама и автентичните и по-евтини места никога не се споменават. Проверете туристическите форуми, преди да пътувате, за да получите най-добрите оферти и да се насладите на най-ярките преживявания.

5. Възможностите за транспорт

Наемането на кола е скъпо, затова ви съветваме да проверите как стоят нещата с обществения транспорт. Понякога хотелите предлагат безплатни или евтини трансфери до летището, а много европейски градове разполагат с удобни експресни влакове, с които ще стигнете директно в центъра на града по-бързо, отколкото с кола.

6. Всички пари на едно място

Винаги е добре да носите пари в брой със себе си, но не забравяйте да скътате допълнителни резерви на няколко други места – например в някоя от опаковките на тоалетните ви принадлежности или измежду дрехите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Brannik, 03.02.2020 | 20:07
много прецизно казано, www.peika.bg
Абонирайте се за нашия бюлетин