6 грешки, които може да направите в Рим (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 грешки, които може да направите в Рим (част 2)
Автор: Peika.bg
6 грешки, които може да направите в Рим (част 2)

Италианската столица Рим е сред най-популярните за туристи от цял ​​свят. 

Градът изобилства от исторически паметници, култура и легенди. Той е изключително атрактивен за посетителите, въпреки че трябва да имате предвид и множеството туристически капани. 

Ако пътувате до Рим, няма как да пропуснете някои от популярните туристически атракции като Колизеума, Ватикана и Фонтана ди Треви. Макар че те са страхотни, има начини да ги видите без да правите същите често срещани грешки, които мнозина от посетилите правят, когато са в града за първи път.

Затова сме ви подготвили 6-те най-често срещани грешки, които туристите правят, когато посещават Рим и как да ги избегнете.

1. Да посетите Рим през лятото 

Може изборът да посетите Рим през летните месеци да изглежда логичен, но освен с горещината, вие ще се сблъскате и с огромни тълпи от туристи. Затова ви съветваме да отидете там през ранна пролет или късна есен, когато е по-дъждовно и хладно и няма толкова посетители.

2. Да чакате с часове, за да зърнете дадена забележителност 

Ако искате да видите колкото се може повече, по време на вашето пътуване, по-добре закупувайте билетите си по-рано онлайн и, ако има как, си изберете конкретен час, в който да отидете.

3. Да не видите друго освен популярните атракции

За да не пропуснете да видите с очите си Колизеума или Римския форум, може би пропускате великолепни забележителности като някои паркове и вили, запазили духа на средновековието.

4. Да разчитате прекалено много на градския транспорт

Ако планирате да вземете автобуса или метрото в Рим, се уверете, че сте наясно как работи общественият транспорт в града, за да не се окаже, че сте закъснели или изпуснали някое планирано мероприятие.

5. Да не внимавате с ценностите си

За един град, препълнен от тълпи туристи, джебчийството не е рядкост. Пазете ценните си вещи близо и не демонстрирайте, колко пари носите.

6. Да не пиете италианско вино 

Възползвайте се от възможността да се поразчупите и си поръчайте италианско вино, когато сте в ресторант. Съветваме ви да не се придържате към познатото – това е единственият начин да откриете новата си любима марка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин