6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж
Автор: Елена Исаева
6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж
Снимка: Елена Исаева

Париж безспорно е един от най-романтичните и красиви градове в Европа, а може би дори в целия свят. Атмосферата тук е уникална – Айфеловата кула, Лувъра, широки булеварди, приказни паркове, превъзходна кухня и много други невероятни места за разходка, особено ако посетите градът с любим човек.

Париж е и предпочитана дестинация, както за меден месец, така и за отправяне на предложение за брак. Именно за това не е случайно, че векове наред, градът вдъхонява множество писатели, художници, певци и други артисти, които свързват творчесвтото си с този толкова романтичен и неустоим град, който е покорил сърцата на милиони хора.

6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж
Снимка: Елена Исаева

В тази класация от 6 книги съм ви представила част от зглавията, които включват Париж и чието действие се развива в града, но имайте предвид, че те дори са много повече от 6.

1. „Танцьорката от Париж“ – Анабел Абс – Действието се развива през двайсетте години на миналия век. В Париж тъкмо е издаден романът „Одисей“, който преди това е предизвикал сериозен скандал в САЩ и спрян от продажба,. В Европа „Одисей“ е станал литературното явление на века, а неговият автор, ирландецът Джеймс Джойс, е обявен за най-великият писател на всички времена. Най-накрая, Джеймс Джойс е намерил своето място в Париж. Под крилото на този велик гений неговата дъщеря Лучия. Младото момиче намира призвание в модерния танц, ставайки една от най-аплодираните танцьорки. Но успехът на младото момиче никак не се харесва на нейните родители.

6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж
Снимка: Елена Исаева

2. „Париж завинаги“ – Рей Бредбъри – Абсолютният гений, автор на „Вино от глухарчета“ пише и прекрасни разкази, като част от тях са поместени в този сборник. Във всеки един от тях се вижда неоспоримото майсторство на великия писател Рей Бредбъри.

3. „Една Коледа в Париж“ – Съмърсет Моъм – Това е един от малко познатите романи на писателя, за разлика например от „Цветният воал“, но е също толкова завладяващ като него. В него се разказва за Чарли Мейсън, който е млад, красив, умен и заможен англичанин, който решава да се отдаде на живот в Париж около Коледа. Но както често се случва в живота, нищо не е такова, каквото го планираме и още първата нощ той среща една жена с много трагична съдба, близостта с която завинаги ще промени неговия живот.

4. „Седем писма от Париж“ – Саманта Веран – красив роман, който ще ви разкаже за една забравена любов в 7 писма и две десетилетия. Романтика, любов и още нещо. Определено си заслужава да се прочете.

6 книги, чието действие се развива в най-романтичния град в света – Париж
Снимка: Елена Исаева

5. „За Париж“ – Сборник с разкази – В този прекрасен сборник ще откриете прекрасни разкази за любовта към Париж от Ърнест Хемингуей, Иван Бунин, Гертруд Стейн, Алексей Толстой, Владимир Маяковски, Андре Мороа, Марк Твен и др.

6. „Ще се видим в Париж“ – Мишел Гейбъл – Тя е авторка и на известния роман „Парижкият апартамент“. „Ще се видим в Париж“ е история за три жени от различни поколения. Това е една мистериозна книга, която ги свързва по много интересен начин. Четейки книгата, ще може да се насладите на едно прекрасно пътешествие, което е наситено с много тайни и една непреодолима любов.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин