Лима - забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лима - забележителности за един уикенд
Автор: Peika.bg
Лима - забележителности за един уикенд
Снимка: Thinkstock/Guliver

Столицата на Перу Лима може да се похвали с една бурна история и неповторим латиноамерикански дух.


Ако отидете там, със сигурност ще можете да видите на едно място най-хубавото и най-лошото от реалността в Южна Америка, но опитът и снимките, които ще донесете, със сигурност ще си струват.

Вижте някои от основните забележителности в Лима, които да не пропускате дори да се озовете там само за уикенд.

1. Пласа Мейор

35372

Тя е сърцето на града, защото там е мястото на всички срещи, социалното сборище за местни и туристи. Пласа Мейор се намира в централната част на културния, търговския и туристическия център Мирафлорес, което значи, че там със сигурност няма как да скучаете. Можете да се разходите по красивите алеи и улички или да влезете в някой от ресторантите, където да се насладите на многобройните вариации на перуанската кухня (която е микс от много други). Животът в перуанската столица може да бъде усетен най-добре на Плаза Мейор.

2. Манастирът на Сан Франциско

35369

Няма начин да отидете до Лима и да не посетите манастира на Сан Франциско, защото това е една от най-популярните туристически дестинации в града. Отвън сградата е много красива и внушителна, а когато влезете вътре, ще откриете по стените й историята на Лима от времето на испанската колонизация до наши дни.

3. Историческият център

35374

Това е мястото, където ще се насладите на невероятната история и архитектура на старите сгради в Лима. Перуанската столица е в сеизмична зона, но много от тези сгради са оцелели след еко (и политическите) катастрофи в страната, което е забележително. Ако се разходите из Мирофлорес, ще можете да разгледате историята на града по архитектурата му.

4. Катедралата на Лима

35370

Ако обичате църковната архитектура, катедралата в Лима ще ви допадне особено много. Тя е внушителна, дори в сравнение с европейските религиозни сгради от същия тип, а интериорът й е впечатляващ. Тя също се намира на Плаза Мейор. Точно до нея пък е Дворецът на архиепископа на Лима, който е бил построен през 17-и век. В него се помещава и централата на католическата църква в града.

5. Мусео Ларко

35373

Ако искате да посетите някой добър музей в Лима, точно това е мястото за вас. Вътре има изложени хиляди предмети, керамични и текстилни изделия на възраст повече от 3 хиляди години.

6. Разходка из Мирафлорес

35375

Ако искате да видите града от различна гледна точка, пуснете се по Мирафлорес към океана. Огромни скали предоставят страхотна гледка към Океана и там е вълшебно дори в мъгливи дни. Мястото е идеално за пикник или просто за почивка

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин