6 мита за Дубай (част 1) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 мита за Дубай (част 1)
Автор: Peika.bg
6 мита за Дубай (част 1)

Има множество слухове и стереотипи, свързани с луксозния Дубай, които обаче са не са изцяло верни.

Градът се свързва най-вече с планини от злато и диаманти, голям брой милионери, гепарди вместо котки, петролни кладенци в задния двор на всеки, безброй хареми. 

Кое е факт и кое не можете да видите в редовете по-долу.

1. Това е столицата на милиардерите

Всъщност, не е. На света има около 5 хил. милиардери и едва 20 от тях може да срещнете в Дубай. Най-много милиардери има в Пекин, а след това – в Ню Йорк.

2. Няма бедност

В Дубай е пълно с мигранти, което от своя страна означава, че бедност има. Един работник взима от около 200 до 350 долара. За справка – един от най-евтините пакети, които мобилните оператори предлагат, е около 30 долара. Животът е много скъп и хиляди хора живеят в малки помещения, заедно с други (обичайният брой хора в една стая е 5).

3. Перфектното място за отглеждане на деца

Образованието в Дубай е наистина скъпо. За да изкара едно дете държавно училище в продължение на 11 години, ще трябва да похарчите 100 000 долара. Освен това горещият климат не подпомага развитието на детето, тъй като малките прекарват по-голямата част от времето си в стая с климатик.

6 мита за Дубай (част 1)


4. Няма алкохол

Туристите и не-мюсюлманите могат да пият алкохол. За да се снабдите с него обаче, ви трябва специална карта или туристическа виза. Можете да се насладите на алкохолни напитки в почти всеки хотел и всички нощни клубове и барове. Обикновено местата за нощен живот се намират в хотелите.

5. Чисто е

Да, ама не съвсем. Населението се увеличава постоянно, строителството – също. Липсват водни източници, няма единна система за управление на отпадъци, пълно е с автомобили. На фона на всичко това е много трудно да наречем Дубай чист или екологично привлекателен.

6. Там е вечно лято

Да, ако харесвате руските бани. През пролетта и лятото температурата достига 48° С, без да споменаваме високата влажност и вечното слънце. Небето в тази страна е сиво поради голямото количество прах във въздуха. Какво очаквахте от пустинния климат?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин