6 неща, които да имаме предвид, когато общуваме с италианци - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 неща, които да имаме предвид, когато общуваме с италианци
Автор: Peika.bg
6 неща, които да имаме предвид, когато общуваме с италианци

Жителите на всяка страна имат своите особени привички. Затова този път решихме да ви представим някои от тези на италианците. 

Вижте какво трябва да имате предвид, когато общувате с хора от Италия:

1. Внимавайте с езика на тялото

Италианците са сред най-много жестикулиращите европейци. Затова е важно, когато отидете в тяхната страна, да владеете някои основни правила на езика на тялото. Когато разговаряте, гледайте събеседника в очите, тъй като наведената глава може да се счете за неуважение или за знак, че криете нещо.

2. Поздравявайте всички в компанията

Когато срещнете някого или се запознавате, подайте ръка на всички – мъже, жени, дори и на малки деца. Прието е да стиснете ръката на хората и когато си тръгвате. Ако пък имате близък приятел италианец, можете дори да си размените целувки по бузите.

3. Откритото общуване

Италианците са много открити хора, затова имайте предвид, че е прието да се споделят малки подробности за личния живот. Не се притеснявайте, ако получите подобна интимна информация или по-лични въпроси от събеседника си. 

4. Домакинът черпи

Ако вие организирате вечеря или обяд в Италия, не очаквайте гостите ви да платят сметката. В Италия е прието домакинът да покрие разходите на гостите си, както и да си тръгне последен.

5. Закъсненията

Италия не е сред страните, в които точността е често срещана, като изключим официалните бизнес срещи, разбира се. Там по-скоро са приети, дори задължителни, малките закъснения. Ако ви поканят на гости, можете спокойно да закъснеете с 15-20 минути и това няма да бъде отчетено като неуважение, а дори напротив.

6. Носете подарък, когато отивате на гости

Когато посещавате италиански дом, е добре да вземете подарък. Това може да е дребен предмет за дома, цветя, качествен алкохол или шоколад. Не подарявайте хризантеми, тъй като се свързват със смъртта, както и ножици или ножове, защото се смята, че носят лош късмет. Също така се погрижете, каквото и да носите, да е безупречно опаковано. Избягвайте комбинацията от черно и златно, защото се свързват с жалеенето след нечия смърт. Също така, имайте предвид, че е прието домакинът да отвори подаръка пред вас, веднага след като сте го подарили.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин