6 предимства на самоорганизираните почивки + съвети - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 предимства на самоорганизираните почивки + съвети
Автор: Peika.bg
6 предимства на самоорганизираните почивки + съвети

Две възможности за резервиране на пътуване е или да резервирате пакетна почивка, която често включва полети, настаняване и трансфери, или да планирате пътуване, при което резервирате всичко отделно.

И двата вида пътуване имат своите плюсове и минуси. Когато резервирате самостоятелно, ще трябва сами да намерите полети, места за настаняване и подходяши трансфери, а след това да се погрижите всичко да бъде с добър тайминг. 

1. Повече избор при местата за настаняване

Ако резервирате самостоятелно, ще имате множество възможности за настаняване – хотели, апартаменти, хостели и други видове настаняване, от които да избирате. Най-добре е да започнете търсенето си на Booking или Airbnb в зависимост от това кой тип предпочитате. Резервирането по този начин означава, че ще имате много голям брой опции за настаняване. Също така може да е трудно да изберете кое място за настаняване ще бъде най-подходящо за вашето пътуване.

2. По-добре е за краткосрочен престой

Ако ще бъдете в някоя дестинация само за кратък период, например двудневна почивка в града, тогава самостоятелното резервиране на всичко е за предпочитане. Това също би било добър вариант, ако пътувате до множество дестинации или искате да едно спонтанно приключение.

3. По-малко ограничения

Пакетната почивка ще има ограничения като дати, полети и други функции, докато ако резервирате всичко самостоятелно, можете да продължите да търсите, докато намерите най-доброто за вас.

4. По-лесно е да наемете кола

Често пакетните почивки включват трансфери от и до летището до хотела и не бихте взели кола. Докато ако резервирате самостоятелно, ще можете да наемете кола и това ще ви даде повече възможности за проучване на дестинацията и по-затънтени кътчета.

5. Повече гъвкавост при полетите

Като цяло ще имате много по-голяма гъвкавост за полетите, които получавате. Това ще ви помогне, ако нямате много свободно време от работа, тъй като може да успеете да вземете полет вечер или рано сутрин, без да отделяте допълнително време за почивка. Възможно е също така да намерите оферти и по-евтини полети, като по този начин намалите разходите си.

6. Отнема повече време за планиране

Отрицателното при резервирането на всичко по отделно е, че ще трябва да отделите много повече време за планиране и проучване и може да бъде по-напрегнато. За някои хора обаче това е забавно и предизвикателно.

Ето няколко съвета, когато резервирате всичко самостоятелно:

Винаги четете отзиви за местата, където може да отседнете – като например на Tripadvisor.

Бъдете внимателни при резервиране на свързващи полети поотделно (т. е. чрез различни авиокомпании).

Направете предварително проучване на трансферите до и от летището.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин