6 предложения за спокойна лятна ваканция - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 предложения за спокойна лятна ваканция
6 предложения за спокойна лятна ваканция
Снимка: Heribert Pohl

Известните летни дестинации имат много какво да предложат на туристите си и поради това там се събират огромни тълпи от тях през целия сезон. За щастие, в Европа има многобройни варианти за отдих и на по-спокойни места, които крият голям туристически потенциал.

Ако искате да разнообразите лятото си или просто да отидете на ваканция някъде на истинска почивка, най-добре вижте предложенията по-долу.

1. Хайлендс

Шотландия

35590

Шотландия е известна с красивата си природа, а в Хайлендс със сигурност има много от нея. Идеално място за любителите на красивите пейзажи е националният парк Каирнгормс, който е най-големият такъв в Британия. В района не е за изпускане още класическият стар замък Блеър, който е бил дом на херцога на Атхол и в него са нощували гости като шотландската кралица Мери и кралица Виктория.

В Хайлендс можете да се разходите из зелените хълмове пеша или на коне, можете да ловите сьомга или пъстърва в потоците или да тръгнете с колело из планините. В района е и най-малката шотландска традиционна дестилерия Едрадоур.

2. Чески Крумлов

Чехия

35589

Едно от най-старите селища в Чехия има с какво да ви изненада. Чески Крумлов се намира в Бохемия на юг от гората Бланско и е заобиколен от река Вълтава. Градът се създава около готическия замък на владетелите на Крумлов, който има 40 сгради, както и дворци, градини и кули. Духът на мястото също е уникален – по калдъръмените улици на стария град са наредени готически барокови сгради и ренесансови сгради с арт галерии, кафенета и ресторанти. Чески Крумлов се намира на три часа път с автобус от Прага.

3. Антверпен

Белгия

35591

Пристанищният град впечатлява туристите с наистина много красива архитектура, множество нови галерии и огромни възможности за намиране на винтидж и дрехи втора употреба. Любителите на изкуството трябвада се насочат към Зуид в южната част, където са Кралският музей на изящните изкуства, галерии за съвременно изкуство и множество кафенета. Друга от забележителностите на града е Хет Стийн (Старото укрепление), което е построено през Средните векове, за да пази Антверпен от викингите.

До Антверпен се стига за 40 минути с кола от Брюксел.

3. Дюрнщайн

Австрия

35594

Този красив австрийски град се разполага на бреговете на река Дунав, в сянката на замък от Средновековието. Видът на Дюрнщайн с неговите червени керемидени покриви, ветровити калъдръмени улици и часовниковата кула очарова туристите. За любителите на виното има и добра новина – Дюрнщайн е вход към долината Вахау, известна с вината си. През април долината става още по-красива с многобройните цъфтящи кайсии.

Дюрнщайн се намира на час път с кола от Виена.

4. Бин

Швейцария

35592

Бин е уникално място в Швейцария, където местните хора съвсем съзнателно са го запазили от превръщането му в луксозен курорт. Тяхната идея е била точно обратното – алпийският град с население от 150 души е съхранил напълно автентичния начин на живот от региона и именно това привлича днес туристите там. Нагоре по река Бин има по-малки селища и страхотни поляни, идеални за пикник с местно вино и сирене.

5. Ротенбург об дер Таубер

Германия

35588

Германският средновековен град се издига на хълм над река Таубер. ОТ него има страхотна гледка към замъците по т.нар. Романтичен път, който се простира от север на юг през Бавария. В самия Ротенбург земетресение е унищожило главната кула на замъка през 1356 г., но средновековните и ренесансовите сгради са запазени. Там можете да се разходите из замъка, да посетите магазините за сувенири в основата му, както и да пробвате отличната местна храна. Интересна подробност е, че Уолт Дисни е бил толкова впечатлен от града, че по него е създал родното място на Пинокио от едноименния анимационен филм.

Ротенбург е на три часа с влак от Мюнхен.

6. Палманова

Италия

35593

Градът е издигнат през 1593 г. като крепост на Венецианската република, а днес е част от списъка със Световно наследство на ЮНЕСКО. Палманова е построен в уникална осемнадесетоъгълна форма и е сгушен в долина с лагуна, която се влива в Адриатическо море. Земята там е много плодородна и затова местните произвеждат отлично Шардоне, а реките са пълни с вкусни риби. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин