6 съвета за дълго пътуване с кола - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 съвета за дълго пътуване с кола
Автор: Peika.bg
6 съвета за дълго пътуване с кола

На всички ни се случва понякога да пътуваме надалеч с кола. 

Ако не сме достатъчно добре подготвени обаче, пътят може да бъде доста некомфортен.

Затова подготвихме за вас няколко неща, които да вземете предвид преди да потеглите на дълго пътешествие с автомобил. Ето ги и тях:

1. Погрижете се за гърба си

Направете няколко бързи упражнения за гърба и кръста, както и за разтягане на прасците. Също така се постарайте да седите максимално изправени в колата, а ако е необходимо в някакъв момент облекчете дискомфорта с помощта на малка възглавничка между гърба и облегалката.

2. Не прекалявайте с кофеина

По време на дълги пътувания с кола хората често избират да се тонизират с помощта на кафе, новърде голямо количество кофеин по време на път в действителност може да попречи на вашия фокус. Затова ви съветваме да се спрете на водата с лимон.

3. Помислете за храната

Предварително помислете за това какво ще хапвате по време на дългото пътуване. По-добре оставете настрана нездравословните продукти като вафли, чипсове и подобни, тъй като те няма да ви дадат нужната енергия. Ако е необходимо, предварително набележете крайпътни заведения, в които може да хапнете или си вземете и храна, приготвена от вас.

4. Пийте вода, но не прекалено

Когато пътувате през лятото, тялото ви се дехидратира по-лесно, заради горещините. Бутилка с вода е задължителна, но и не бива да прекалявате с консумацията на тази или други течности, за да не се налага да спирате често. Достатъчно е да пиете между 150 и 200 мл вода на час.

5. Подгответе любимата си музика

Нищо не може да направи едно пътуване по-приятно от любимите ни песни. Без значение какъв е вашият музикален вкус, подгответе много предпочитани мелодии за пътуването, за да мине то по-неусетно.

6. Правете редовни почивки

Дори 10-ина минути ще ви помогне да се раздвижите и да се отърсите от инерцията на безкрайния път. Веднага, щом се почувствате изморени, отегчени или раздразнени – значи задължително е време за почивка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин