7 алтернативи на хотелите, от които да се възползвате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 алтернативи на хотелите, от които да се възползвате
Автор: Peika.bg
7 алтернативи на хотелите, от които да се възползвате

Защо да спите на хотел, когато почивката ви може да бъде много по-различна и забавна, ако предпочетете алтернативен вариант.

Съветваме ви да бъдете авантюристи и разнообразявате почивките си. Понякога хотелите се оказват твърде скъпи – особено ако пътувате с цялото си семейство. Освен това често те са и твърде шумни и препълнени, което никак не пасва на представата за исинска почивка. Във времената, в които живеем дори е препоръчително да избягваме хотелите, а вече се появават и тенденции това да се случва масово.

Ето защо мнозина се насочват към алтернативни варианти за ноувка. Вижте кои са те:

1. Палатка

Това е безплатен или много евтин и забавен начин да си изкарате една страхотна почивка с приятели. Освен това имате пълната свобода да изберете къде да палаткувате – сред цивилизация или на съвсем диви места, на море или планина. 

2. Каравана или кемпер

Ако идеята за палатка не ви допада изцяло, но къмпингуването ви се струва забавно, караваната или кемперът са перфектният вариант за вас. Те могат да ви предложат почти всичко, което и една стандартна хотелска стая. Може да си наемете каравана или кемпер, с която да пътувате, или да си резервирате каравана на място в къмпинг, където сте избрали да пренощувате. Ако изберете кемперът, имате страхотната възможност да си направите едно дълго пътуване със семейството, така че да посетите много места без да се налага постоянно да си резервирате различни хотели за по 1-2 вечери. Ако се спрете на караваната, то ще можете да се насладите на удобства сред природата и със сигурност е добра алтернатива на хотела. 

4. Хамак

Да, има авантюристи, които нямат никакви притеснения да спят под открито небе. Хамаците в днешно време са толкова компактни и в същото време удобни, че може да ги носите навсякъде и да, наистина могат да бъдат чудесни за нощувка под звездите. Дори някои хамаци си имат пригодени комарници, така че да не бъдете обезпокоявани от насекоми. Единственото, което трябва да имате предвид е, че би било добре да имате една палатка в случай, че ви изненада неочакван дъжд или прекалено силен вятър.

5. Бунгало

Бунгалото е малка къщичка, която всички удобства, които може да предложи една хотелска стая. Вместо тераса обаче, вие имате веранда, от която излизате директно сред природата или на плажа. Бунгалото е романтичен и спокоен начин да изкарате почивката си, който със сигурност трябва да изпробвате поне веднъж в живота си. 

6. Екохотел сред природата

А може и да заложите на някой по-алтернативен екохотел сред природата, който няма нищо общо с големите хотели.

7. Глемпинг

На палатка сред природата е любимият начин за почивка на много американци и западноевропейци. Иновациите в този тип релаксиране тепърва се разпространяват сред почитателите на къмпинга. Именно такава иновация е глемпингът (комбинация от английските думи glamorous – очарователен и camping – къмпинг). Това е луксозно къмпингуване, което започва да се предлага на все повече места. Глемпингът се нарича още бутиков къмпинг. Той е тенденция, която събира комфорта на един хотел в съчетание с природата и свободата на къмпингуването – със сигурност ще ви допадне.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин