7 неща, за които да не мислите през почивката си - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 неща, за които да не мислите през почивката си
Автор: Peika.bg
7 неща, за които да не мислите през почивката си

Отпуснете се, спрете да мислите и просто се насладете на почивката си. Или поне спрете да мислите за следните 7 неща, за да се насладите на почивката си, съветват от iNews.bg

Сметката за телефон

Ако сте решили да пътувате в чужбина, не забравяйте предварително да се обадите на мобилния си оператор и да разберете точно колко ще плащате за роуминг. Така няма да бъдете изненадани накрая от набъбналата сметка, пък и ще можете спокойно да прецените колко да говорите.

Чуждият език

Спрете да мислите за това колко не разбирате езика на страната, в която отивате. В крайна сметка всички знаят малко или много английски. От друга страна, винаги има и по някой услужлив човек, който да ви помогне и да упъти, дори и да се разбирате само със знаци и мимики.

Имейлът

Изобщо не трябва да ви засяга какви известия се получават на имейла ви, докато пътувате за някое прекрасно кътче за почивка. Непрестанното отваряне на електронната ви поща може единствено да ви донесе повече стрес, тъй като ще имате чувството, че сте притиснати от работа. Сбогувайте се за известно време с мобилния си интернет и досадния сигнал, известяващ, че някой ви търси. На служебните имейли времето им е, когато се върнете у дома.

Губите се

За да не се притеснявате, че ще се загубите в непознат за вас град, купете джобна карта, която да не ви тежи или изтеглете такава на мобилния си телефон. Или вижте нашите съвети как да не се губите с карта в града.

Новините и любимите ви предавания

Всъщност не е чак толкова страшно да останете без новини няколко дни. Отърсете се от всичко. В краен случай, това, което сте изпуснали, можете да откриете и в интернет по-късно.

Пощенска картичка в точния момент

За да напомните на близките и приятелите си, че се сещате за тях, още в деня на пристигането си им изпратете картичка. Може да звучи старомодно, но тъкмо когато всички си мислят, че сте ги забравили, вашето мило съобщение ще стигне до тях.

Колко дни остават от ваканцията

Помнете, че заминавате, за да се отпуснете, а не да броите дните, които остават до завръщането ви на работа. Откъснете се от идеята за работния процес и просто пътувайте с удоволствие!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин