7 професии за заклети пътешественици (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 професии за заклети пътешественици (част 1)
Автор: Peika.bg
7 професии за заклети пътешественици (част 1)

И вие ли сте от хората, които искат да могат да работят от всяко едно място в света? Е, живеем във времена, в които това е съвсем възможно. 

Ето и нашите предложения за професии, с които да можете да осъществите тази си мечта:

1. Бизнес с внос и износ

Да, правилно разбрахте. В днешния свят можете да внасяте и изнасяте почти всякакви стоки, защото всеки търси нещо ново. Трябва да бъдете предприемачески настроени и да не се отказвате пред най-малките трудности. Но това е и прекрасно извинение да пътувате по работа, ако ви потръгне бизнеса. 

2. Преподавайте йога, танци, ски или сърф

Ако сте запалени по йога, танци или някакъв друг спор и сте добри и квалифицирани в това, можете да се опитате да преподавате. Буквално ще можете да го преподавате навсякъде по света – дори и без да знаете перфектно език. Друг популярен избор е сезонна работа като сърф или ски инструктор.

3. Стюард/еси

Това е една от най-очевидните длъжности за хора, които обичат да пътуват, но освен това работата като стюард/еса е нещо много приятно и постижимо. Представете си да пътувате със самолет по целия свят, да отсядате в някой хотел за една или две нощи и на другия ден пак в самолета. Трябва да обичате да сте сред хора, a що се отнася до квалификации – повечето авиолинии имат изискване за предишен опит в обслужването на клиенти, както и за сертификати. Очаквайте необичано работно време и номадски начин на живот. Не е толкова лесно, колкото звучи и изглежда, но е перфектно за хора, които обичат да пътуват. Освен това ще получите огромни намаления за полети за вас и вашето семейство. 

4. Работа на круизен кораб или яхта

Работа на круизен кораб има в изобилие, но тя е и много търсена. Ако успеете да си намерите такава позиция, ще бъдете изключително приятно изненадани – ще работите, докато обикаляте света. Ако това не ви звучи достатъчно хубаво, също така ще получите безплатна храна и настаняване! Имайте предвид обаче, че има голям шанс след това всяка друга работа да ви се стори изключително скучна. Работата на яхта също е прекрасна опция за пътешественици Заплащането е щедро, но затова пък ще трябва да работите дълги часове.

5. Блог и/или влог за пътувания

 

В днешно време блоговете и влоговете са станали много популярни, като тези за пътувания набират все повече фенове. В началото винаги е трудно, но колкото повече време отделяте,толкова по-добри ще станете в направата на видеата ви и/или в писането на статии, редактирането им и приспособяването на подхода. Има много блогъри и влогъри, които първоначално са започнали своята работа просто като развиване на хоби, което впоследствие се превръща в занимание на пълен работен ден. Звучи приятно, нали?  

6. Работа в международна верига хотели

Често хората забравят, че за да започнете работа в чужбина, понякога може да стартирате и от родната страна. Ако си намерите работа в международна верига хотели, имате много възможности за прехвърляне в рамките на компанията в друга страна. 

7. Работа като туристически агент

Ако обичате да пътувате толкова, че можете да си се представите да резервирате ваканции за други, тази работа е перфектна за вас. Бонусът е, че ще бъдете поканени на различни пътувания безплатно, както и ще получите голямо намаление за организирани пътувания за вас и вашето семейство. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин