7 съвета за перфектни снимки на храна - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 съвета за перфектни снимки на храна
Автор: Peika.bg
7 съвета за перфектни снимки на храна

Докато пътувате, ще попаднете на невероятна храна, която не само е вкусна, но и изглежда невероятно. Опитът да заснемете снимки на храна определено не е най-лесният, но има начини да постигнете повече успех. 

Затова подбрахме за вас няколко съвета за фотографиране на снимки на храна, когато пътувате:

1. Използвайте естествена светлина

Когато правите снимки на храна, опитайте се да използвате естествена светлина, когато е възможно, а също така останете на сянка. Обикновено тя е с най-приятната цветна температура и може да създаде балансиран външен вид без сенки. Когато се опитвате да намерите добро място, седнете навън или до прозореца. Също така избягвайте да правите снимки със слънчева светлина, която осветява директнохраната.

2. Използвайте режим на широка бленда или портрет

За да добавите фокус към снимката си, използвайте широка бленда. На повечето камери можете лесно да настроите това, като превключите на приоритет на блендата (AV или A). Ако нямате камера с тази опция или предпочитате да използвате телефона си, опитайте да използвате портретен режим. Това ще създаде красив кадър с размазан фон.

3. Прекарайте време за позициониране на всички елементи 

Добавянето на допълнителни елементи от масата може да подобри имиджа на вашата храна. Сред тях са такива като гарнитури, напитки, подправки и т. н. Това може да направи сцената за хранене много по-интересна в сравнение с само един изолиран елемент. 

4. Изберете подредени или фотогенични хранителни продукти

Някои храни като суши, сладоледи, плодове и други продукти са особено фотогенични. Ако отседнете в хубав хотел с ресторант от висок клас или среден клас  или друго заведение за хранене от по-високо ниво, те ще положат много усилия, за да представят храната по красив начин.

5. Правете снимки на пазари

Пазарите могат да бъдат фантастични за травъл фотография и в някои дестинации ще намерите голям избор от възможности за интригуващи кадри. Такива са екзотичните плодове, подправки и други интересни предмети, типични за дадената дестинация. За да заснемете чисти изображения, опитайте и изолирайте елементите или изрежете на по-късен етап, когато редактирате снимките.

6 Правете снимки на уличната храна

Уличната храна може да бъде основна част от културата на дадена страна и освен да опитате вкусните предмети, които предлагате, също е добра идея да заснемете такива изображения. За да опитате да направите хубав кадър, помислете дали да не се приближите и да използвате широка бленда, за да изолирате малко обекта си.

7. Заснемане на „екшън кадри”

Понякога улавянето на действието или сцените от приготвената храна също може да бъде интересно. Може да се наложи да увеличите ISO-то и да направите изображения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин