7 трика за по-компактен багаж - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 трика за по-компактен багаж
Автор: Peika.bg
7 трика за по-компактен багаж

Когато се презапасите с багаж по време на пътуване, може да сте спокойни, че нищо няма да ви липсва, но излишъкът създава и психическо напрежение.

Оказва се, че трябва да се направят прекалено много решения – кое да вземем, кое да оставим, кое къде да подредим, а всичко това затормозява мозъка ни.

Направено е проучване, проведено в САЩ, където ученици са разпределени в две групи и им се поставят няколко логически задачи. На едната група е предложен чай, като на децата се предоставя възможност да изберат между лайка и шипка. На учениците от другата група им се дава на произволен принцип един от двата вида чай. В резултат групата, която не е взимала решение за чая, се справя много по-успешно със задачите.

Опростяването на гардероба при пътуване е една своеобразна дзен-техника може да направи пътуването ви много по-приятно и спокойно. Освен това ви спестява умствени усилия, които ще са ви необходими за взeмането на много по-важни решения.

Затова ето и няколко съвета:

1. Изберете дрехи в по-неутрални цветове, така че да могат да се комбинират.

2. Пригодете отделение в ръчната си чанта за тоалетните принадлежности.

3. По-широките пуловери имат най-различни приложения – отиват си с дънки, с тесни поли, с тесни панталони – така с една дреха ще си създадете илюзия за разнообразна визия.

4. Якетата с качулки, които се свалят с цип, са идеални за ежедневна връхна дреха, но също така и ще ви спасят в дъждовно време.

5. Дамският шал може да се пригоди да бъде колан, наметка или лента за коса.

6. В случай, че очаквате топло време на жените препоръчваме да си вземат летни джинси, които отиват на всичко, и могат да ги носят дори с потник; на мъжете препоръчваме да си вземат къси шорти, които могат да се носят и като бански, и като спортни във фитнеса.

7. Носете тениска като горна дреха или под риза/суитшърт/яке. Общо взето не тръгвайте без тениски – можете да ги ползвате и за пижама, ако сте си я забравили.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин