8 начина да останем здрави на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 начина да останем здрави на път
8 начина да останем здрави на път
Снимка: Photl

Как да останем здрави на път - простичко и здравословно

1. Повечето хора работят много и под голям стрес. Затова като дойде време за празници и отпуска, не се пресилвайте да правите твърде много неща. Като за начало се наспивайте добре. Релаксирайте.

2. Когато тръгнете на път, внимавайте да не разбиете тотално здравословния си начин на хранене. Опитайте се да прескочите преработената храна и бързите закуски по гарите и бензиностанциите. По-добре си вземете пакетче ядки или няколко банана за из път. Или пък си пригответе сандвичи от вкъщи – можете да ги направите точно както ги обичате и да сте сигурно, че са здравословни.

3. Пийте много вода. Това важи с повишена сила за пътуването със самолет, когато тялото сериозно се дехидратира.

4. Опитайте се закуската ви по време на почивка да е обилна и разнообразна – варени яйца, пресни плодове, кисело мляко, пушена риба. Не вечеряйте с богати на въглехидрати храни като ориз, картофи и тестени изделия – тях хапвайте на обяд.

5. Хапвайте възможно най-много от местната храна. Ако сте край морето, яжте прясна риба, ако сте в планината – горски плодове и билки според сезона.

6. Когато настане време за пиене, също имате възможност да намалите вредите за здравето си. Коктейлите са най-лошият вариант, защото са пълни със смесица от сладък алкохол. Най-добра идея са няколко чаши бира или вино. Опитайте да редувате изпитите чаши алкохол с вода.

7. Бъдете активни! Дори да не карате ски или да не можете да плувате, можете да си осигурите нужното здравословно движение като ходите. Лежерната разходка след вечеря може да е част от приятното изкарване на почивката.

8. И зимата, и лятото се грижете за кожата си. Тя страда както от студа, така и от слънцето, а по време на почивка я излагате на открито много повече. Хидратиращ и слънцезащитен крем обикновено са достатъчни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин