8 (не)туристически неща, които да правите във Валенсия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 (не)туристически неща, които да правите във Валенсия
Автор: Peika.bg
8 (не)туристически неща, които да правите във Валенсия

Валенсия – слънце, море и много цветна култура.

Третият по големина испански град все още не е пренаситен от туристи. След като веднъж сте видели основните забележителности, е лесно да се отклоните от утъпканите маршрути. Направете нещо по-различно през престоя си там.

Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да започнете от някъде. 

1. Посетете местния пазар

Там не само че качеството на продуктите е по-добро, но и ще опознаете отблизо живота на местните. Тук хората все още обичат да пазаруват на големите пазари в града. В тях можете да намерите всичко за вашето меню, дори и най-екзотичните съставки. 

46602

2. Спортувайте в Градината на Турия

Този зелен градски парк преминава през центъра на Валенсия. Тук местните обичат да се събират, за да тичат, карат колело, да правят упражнения пред природата и просто да водят активен начин на живот. Ще видите и хора, практикуващи както йога, така и танцови съчетания на тай чи през по-топлите месеци.

46605

3. Колоездене до плажа

Карането на колело е изключително популярно във Валенсия. Релефът е равнинен и има добра мрежа от велосипедни алеи. Колоезденето е чудесен начин да видите повече от града. Можете да стигнете до плажа от центъра на града през Градината на Турия или  да изберете и по-живописния маршрут през Хуерта. Там са земеделските полета и градини, където се отглеждат пресните продукти, които сте видяли на местните пазари.

46604

4. Разходка в малките парковете

Валенсия е осеян с малки, но буйни паркове и градини, съдържащи разнообразие от екзотични дървета и цветя. В тях има и много изкуствени езера и басейни, предлагащи различни води активности. Разгледайте лабиринта на градината на Полифило (Jardín de Polifilo) или се насладете на романтична разходка в градината на Монфорте (Jardines de Monforte).

46599

5. Изследване на Археологическия музей

Въпреки, че се намира в центъра на града и в непосредствена близост до повечето туристически обекти във Валенсия, музеят е доста пренебрегван. Основната причина за това е, че той е подземен. Построен е на мястото на археологически разкопки, покрити със стъклен покрив. На нивото на улицата той изглежда просто като басейн с вода. Някои от останките под стъкления похлупак датират от 2-ри век преди Христа.

46603

6. Вижте представление в Микротеатър

Валенсия има много популярни театри, но за нещо по-различно опитайте тази сравнително нова и все по-популярна концепция. Насладете се на вечер в уютния Микротеатър, където ще можете да гледате кратко представление. То обикновено продължава около 20 минути. Участие взима и публиката. За сега представленията са само на испански, но това е едно невероятно преживяване, дори да говорите езика съвсем малко.

46607

7. Упражнете езика, който владеете

Във Валенсия има студенти от цял свят. В почти всеки бар ще чуете да се говори на френски, немски, италиански. Присъединете съм към някоя компания и си припомнете съответния език. Така ще се пречупите да говорите и ще завържете нови и интересни познанства.

46609

8. Посетете готварски курс 

Ако искате на пресъздадете местната кухня, когато се върнете вкъщи – запишете се на готварски курс. Там ще научите
 трикове в приготвянето на автентичната паеля, тапас и още много други. Тези класове са много популярни сред местните жители, а все по-често и сред гостите на града. 

46600

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин