8 полезни съвета как да харчим по-малко за коледните празници - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 полезни съвета как да харчим по-малко за коледните празници
Автор: Peika.bg
8 полезни съвета как да харчим по-малко за коледните празници
Снимка: Банка ДСК

Пазарувайте умно с кредитните карти на Банка ДСК


Тази година Коледа ще бъде по-различна за всички. Това съвсем не означава обаче, че празниците няма да бъдат вълнуващи, а споделените мигове – запомнящи се. Социалната дистанция и ограничените контакти, всъщност могат да ни донесат много повече топлина и уют в празничните дни, които ще споделим само с най-близките си хора.

Тази година празничното пазаруването няма да е придружено с безкрайни обиколки по търговските центрове, но това всъщност може да се отрази положително на бюджета за коледни подаръци.

А ето и още няколко полезни съвета, които ще Ви спестят средства, но по никакъв начин няма да отнемат от положителната емоция на празника.

Направете си коледен списък

От личен опит знам, че пазаруването винаги е по-лесно, бързо и ефективно, когато имам списък с необходимите покупки. Постъпете така и с коледните подаръци. Запишете си на лист в телефона или на домашния компютър за кого и какво ще купите тази година. Проверявайте коледния списък редовно, за да няма изненади малко преди празника. Задължително следете средствата, които харчите. И тук стигаме до втория съвет.

Определете си бюджет и не го надвишавайте

Много по-лесно ще е да си поставите предварително лимит на коледните покупки. Можете също да започнете да отделяте определена сума пари от месечните си доходи още от януари дори. Така в края на годината ще разполагате с необходимите средства. А в духа на навременното планиране е и следващата ни препоръка.

Започнете отрано

Никога не е прекалено рано да се отдадете на празничното настроение и да започнете коледното пазаруване. Колкото по-рано, толкова по-добре. Така ще имате по-голям избор, повече време да прегледате и да обмислите покупките. Освен това, ще сте сигурни, че подаръците ще пристигнат навреме.

72624

Пазарувайте онлайн

През последните месеци пазаруването онлайн се превърна в ежедневие за всички. Като оставим настрана предизвикателствата, с които се сблъскахме, пазаруването онлайн е удобно, лесно и спестява време. А плюсовете да направите коледния си шопинг дистанционно, са още повече. От една страна, много от търговците предлагат изгодни оферти или определени артикули само онлайн. От друга, можете много лесно да комбинирате няколко подаръка и да получите допълнителна отстъпка или безплатна доставка. Не е за пренебрегване и фактът, че с пазаруването в интернет се избягват капаните на непланираните покупки.

Не се поддавайте на импулсивните покупки

Както стана вече дума, в основата на всеки шопинг стоят именно емоциите. Не се чувствате добре, разнообразявате се с разходка в мола. Ядосани сте, отивате да пазарувате, за да потушите страстите. Затова, когато чувствате, че сте в емоционална криза, по-добре намерете друг начин да се успокоите, вместо да пазарувате – с разходка в парка или със спорт на открито.

Изработете сами коледните си подаръци

Един от най-сантименталните начини да зарадваме близките си и да спестим пари по Коледа е като им изпратите подаръци, изработени от цялото семейството. В Интернет могат да се намерят безкрайно много направи-си-сам идеи. Най-милият подарък може да е просто една коледна картичка, получена по пощата, но направена ръчно и с любов от цялото семейство. Собственоръчно направените дарове винаги носят емоция, която не можем да получите от купения подарък от магазина.

Пазарувайте умно

По време на коледните и новогодишните празници търговците предлагат много и различни оферти. Възползвайте се от тях, сравнявайте цените и предложенията в различните магазини. Допълнителни подаръци и отстъпки можете да получите и когато плащате безконтактно, с кредитните си карти. От 1 до 27 декември, например, всяко плащане с кредитна карта на Банка ДСК дава шанс за страхотен подарък. Условието е да регистрирате своята покупка на www.dskbank.bg/koleda, без значение дали е била онлайн или във физически магазин, и всяка седмица можете да спечелите един от 10 страхотни подаръци - смарт часовник или електронен четец. Така можете да зарадвате себе си или да спестите от подаръка на свой близък човек.

И накрая, не забравяйте най-важното - не всичко е пари

Понякога само един мил жест струва повече от най-скъпия подарък, който може да си позволите. Защото духът на коледните празници не е в броя и цената на получените подаръци, а в незабравимите моменти, жестовете на обич и подкрепа, както и споделените мигове с любимите ни хора.

Прочетете за томболата на Банка ДСК повече тук.

Още за кредитните карти на Банка ДСК: https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/кредитни-карти

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин